Právě vysíláme

Pavel Novotný rozlítil veřejnost. Anička Slováčková nemá žádnou šanci, napsal

3. května 2024 11:51
Pavel Novotný rozlítil veřejnost. Anička Slováčková nemá žádnou šanci, napsal

Někdejší bulvární novinář a současný starosta pražských Řeporyjí nechodí pro ostré slovo daleko. Na jeho nevybíravé komentáře si už veřejnost zvykla. Když však ve středu sdílel na sociální síti X (dříve Twitter) svůj názor na zdravotní stav Anny Julie Slováčkové, nejen své sledující pořádně rozlítil. A nepomohla mu ani následná omluva.

Pavel Novotný zveřejnil na sociální síti X fotku Felixe SlováčkaKateřinou Konečnou, předsedkyní KSČM, s hanlivým komentářem. Kdyby zůstalo jen u toho, veřejnost by tento post zřejmě přešla. Jenže o pár minut později ve vláknu přibyl další nevybíravý komentář Novotného.

„Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička, bohužel, nemá žádnou šanci,“ šokoval svým výrokem. Po ostré kritice veřejnosti ho smazal, skrze screeny se však šíří internetem i nadále.

„Pavle, mám tě ráda. Ale tohle bylo tak necitelný a strašlivě ubližující, že mít tě poblíž sebe, strčím ti koule do lisu na česnek,“ okomentovala prohlášení Novotného Martina. „Ten tweet nebyl nevhodný. Ten byl naprosto nechutný, škodolibý, přes čáru, ba co víc, vražedný,“ dodala Vanda. A v podobném duchu se nesou i další komentáře.

Po salvě kritiky a nátlaku ostatních se Novotný rozhodl omluvit. „Tak já se tedy omlouvám za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy (Slováček s Patrasovou prostě, neumím to skloňovat). A jděte na týden do prdele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ napsal.

Následně si pak ještě stěžoval na praktiky bulvárního webu, který jeho tweet překroutil a v titulku uvedl: „Dám mu pokoj, až Anička zemře.“ Jak ale podotýkají ostatní, sám Novotný se dříve živil jako bulvární novinář. „Nedávno byste ten bulvární titulek psal vy (jen o poznání drsněji). Dnes brečíte nad bulvárností bulváru a říkáte jim zmrdi,“ napsal Petr. Propisska dodala: „Klasický titulek. Zrovna vy dobře víte, jak se dělá headline.“

Sama Anna Julie Slováčková se k vyjádření Novotného nevyjádřila. Místo toho své sledující pozvala na nadcházející koncerty. Už v sobotu 4. května ji například budou fanoušci moci vidět v Bílině.

 

Články, které by tě mohly zajímat