Právě vysíláme

Vydražil se scénář Přátel, původně skončil v koši

15. ledna 2024 8:08
Vydražil se scénář Přátel, původně skončil v koši

Přátelé jsou kulturním fenoménem. Žádný seriál v historii neměl po světě tolik fanoušků, jako právě partička šesti amerických kamarádů. Proto není divu, že když se do dražby dostaly dva scénáře ze čtvrté série, příznivci sitcomu se předháněli v nabídkách. Skripty nakonec putují člověku, který nabídl přes půl milionu korun.

Mít doma scénář ze seriálu Přátelé? Snad sen každého fanouška slavného sitcomu! Jeden z nich se nyní stal hrdým majitelem dvou skriptů, konkrétně ze dvou dílů čtvrté série. Původně skončily v koši, jeden z pracovníků na place je však v roce 1998 vytáhl a nyní vyslal do dražby.

Ta probíhala online. Částka, která se na začátku pohybovala kolem osmi set liber, se velmi rychle vyšplhala do tisíců. Nakonec se zastavila na 22 tisících liber, tedy v přepočtu zhruba 638 tisících korunách.

Podrobnosti o kupci aukční společnost Hanson Ross neposkytla, nicméně uvedla, že konkurence byla nelítostná. „Celosvětový zájem byl fenomenální,“ uvedla vedoucí dražby Amanda Butler. „Nemůžu uvěřit výsledku a dopadu, který tenhle objev v koši měl. Ti, co přihazovali, po scénářích šíleli,“ dodala.

Konkrétně šlo o scénáře legendárních posledních dvou epizod čtvrté série. Přátelé se v nich vydávají do Londýna na svatbu kamaráda Rosse. Ten během svatebního obřadu zahlédne v sále Rachel. A u oltáře si pak poplete jméno snoubenky Emily právě se jménem bývalé přítelkyně.

Není jasné, komu scénáře patřily. Mohl ho mít v rukou jak režisér, tak herci na place nebo další pracovníci na setu. Muž, který je nabídl do dražby, na ně za ta léta už zapomněl. Objevil je při vyklízení svého domu.

Články, které by tě mohly zajímat