Právě vysíláme

Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2023: ohlédnutí za pražským týdnem módy

21. dubna 2023 19:00
Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2023: ohlédnutí za pražským týdnem módy

Další ročník pražského týdne módy je u konce.

Módní nadšenci se dočkali velkých přehlídek i doprovodného programu, který se konal po celé Praze. Na hlavním mole v prostorách velké sázkové haly Chuchle Arena Praha se představila řada známých jmen i začínajících návrhářů. V článku se můžete podívat na galerie z vybraných přehlídek, které navštívila i naše redakce.

V rámci proběhlé jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week FW23 se v sobotu 15. dubna 2023 uskutečnila přehlídka čtyř finalistů talentové soutěže VAN GRAAF Junior Talent 2023.

Na společné přehlídce oficiálního programu MBPFW své kolekce představili začínající oděvní designéři, které vybrala odborná porota na základě předložených portfolií. Mezi uchazeče o titul nejtalentovanějšího začínajícího návrháře se dostali studenti Ateliéru módní tvorby a Ateliéru designu oděvu a obuvi Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze Alexandra Gnidiaková, Štěpán Mareš, Jan Smejkal a Natalia Repkovská.

Na základě rozhodnutí odborné poroty se letošním vítězem stal Jan Smejkal, student Ateliéru designu oděvu a obuvi Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, s kolekcí pod názvem CHOICES. V kolekci vytváří každodenní oděvy na základě různorodého konceptuálního přístupu nebo nepředvídatelných kreativních impulzů. „Oděv pro mě vždy byl a bude formou vyjádření svých pocitů okolnímu světu. Štít či brnění proti vnějším problémům a zraku okolí. Dává mi vnitřní sílu a jistou formu sebedůvěry, která mě provází na každém kroku.“ 

Následovala přehlídka s názvem TOBIAS EQUIPMENT, která nás zavedla téměř až do fantaskního světa elfů a večerní přehlídka plná elegance, minimalismu a ženskosti MICHAEL KOVACIK by ERSTE PREMIER.

Galerie DEN 1

 

Druhý den nám studenti z Technické Univerzity v Liberci připravili show na téma „Rostliny“ a studenti z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně přehlídku inspirovanou rodinným kýčem, historií a různým vnímáním barev.

Odpoledne jsme viděli přehlídku PAVOL DENDIS by PRIVEÉ, pro kterou byl dominantní minimalismus a pánské střihy. Večer jsme si užili na velkolepé show ADIDAS ORIGINALS, všude svítila modrá, pili jsme modré drinky a show doprovázela hudební i taneční performance.

 

Galerie DAY 2

 

Třetí den se představilo duo přehlídek VAVROVA/ AFKA,  z nichž první představila velmi ženské a elegatní šaty a druhá kombinovala pohodlí s ekologickou udržitelností.

Večerní přehlídka značky BOZIDARA ukázala ručně pletené modely, kde převládá jednoduchost s pocitem luxusu. Další show značky DENISA DOVALA proběhla ve znamení tištěných vzorů, které jsou inspirovány sysmbolikou hvězd.

 

Galerie Day 3

 

O závěrečnou přehlídku plnou noblesních modelů na týdnu módy se postaral BORIS KRÁL´.

 

 

ZDROJ: archiv MBPFW, @photographer_regina_voronina

Články, které by tě mohly zajímat