Právě vysíláme

Oscar bez Margot Robbie a režisérky Barbie? Ryan Gosling kritizuje nominace

24. ledna 2024 16:05
Oscar bez Margot Robbie a režisérky Barbie? Ryan Gosling kritizuje nominace

Komedie Barbie je největším komerčním trhákem roku 2023. Hit režisérky Grety Gerwig získal dokonce nominaci na Oscara. Pozdvižení však vyvolalo to, že režisérka ani hlavní herečka Margot Robbie nominace nezískaly.

Snímek Barbie získal nominaci za Nejlepší film, Nejlepší adaptovaný scénář, Nejlepší výpravu a kostýmy. Cenu může získat i herec Ryan Gosling, který ztvárnil Kena. Margot Robbie coby samotná Barbie a režisérka Greta Gerwig se však bez nominace musí obejít. A právě to je mnoho fanoušků nepřípustné. Na sociálních sítích se nad tímto faktem pozastavil i samotný Gosling, jenž neváhal sdělit své rozhořčení.

„Jsem velmi poctěn, že jsem nominovaný po boku tak významných umělců v roce, kdy vyšly tak skvělé filmy. Nikdy mě nenapadlo, že tohle jednou řeknu, ale jsem pyšný, že je to právě za roli plastové panenky Kena. Žádný Ken ale neexistuje bez Barbie a žádný film Barbie neexistuje bez Grety Gerwig a Margot Robbie, dvou lidí, kteří jsou za tohle historické a globálně oslavované dílo zodpovědní. Nikdo ze štábu by se do tohoto bodu bez jejich talentu nedostal. Říct tedy, že jsem zklamaný, je málo,“ uvedl.

„Proti všem překážkám a jen s pomocí pár bezduchých, spoře oděných panenek, nás dokázaly rozesmát, zlomily naše srdce a donutily společnost se zamyslet. Jejich práce by tak měla být patřičně doceněna vedle ostatních nominovaných,“ dodal a vyjádřil radost nad tím, že nominaci alespoň získala America Ferrara za vedlejší roli. I ona sama je ovšem zklamaná. „Jsem neskutečně zklamaná, že Greta ani Margot nejsou mezi nominovanými. Greta udělala vše, co režisér musí, aby si úspěch zasloužil. Pro lidi ta práce nejspíš vypadá jednoduše, ale Margot je jako herečka naprostá kouzelnice a pracovat s ní byl jeden z nejvýznamnějších momentů mé kariéry,“ sdělila pro filmový web Variety.

Články, které by tě mohly zajímat