Právě vysíláme

Je hit Shallow kradený? Americký zpěvák žaluje LADY GAGA o miliony dolarů!

14. srpna 2019 8:00
Je hit Shallow kradený? Americký zpěvák žaluje LADY GAGA o miliony dolarů!

Hit Shallow z filmu Zrodila se hvězda je kradený! Alespoň to tedy tvrdí hudebník Steve Ronsen, který nyní chystá velkou žalobu.

Zamilovaná balada Shallow se díky filmu s Bradleym Cooperem a Lady Gaga stala obrovským hitem a vyhrála nejenom Oscara, ale i dvě ceny Grammy. Bodovala navíc i ve světových hitparádách a stala se zkrátka hudební senzací.

Nyní se ale na veřejnosti objevil relativně neznámý zpěvák Steve Ronsen, který tvrdí, že melodie k Shallow byla vykradena z jeho písně Almost z roku 2012 a vadí mu převážně hudební sekvence ze začátku písně. Ronsen už se svým týmem právníků připravil žalobu a podle posledních informací chce po tvůrcích Shallow (Lady Gaga a producent Mark Ronson) odškodnění ve výši několika milionů dolarů.

Lady Gaga se samozřejmě proti žalobě bude bránit a po svých právnících vzkazuje, že se Ronsen chce jen přiživit na cizím úspěchu. „Pan Ronsen a jeho advokát chtějí vydělat peníze na popularitě úspěšného umělce. Je to ostudné a špatné,“ řekl zpěvaččin právník s tím, že je připraven u soudu bojovat.

Ačkoliv si Steve Ronsem tímto sporem možná neudělá dobré jméno, už teď je jasné, že mu v kariéře dost pomůže. Před vypuknutím samotné kauzy totiž neměla jeho píseň Almost na serveru Soundcloud víc než tisíc přehrání a  nyní jich má přes 250 tisíc.

Poslechněte si oba songy. Přijdou vám podobné?

Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow

Steve Ronsen – Almost

 

Zdroj: BBC, People

Články, které by tě mohly zajímat