Právě vysíláme

Slavný francouzský zpěvák se schválně postřelil. Chtěl postrašit přítelkyni

27. dubna 2024 9:10
Slavný francouzský zpěvák se schválně postřelil. Chtěl postrašit přítelkyni

Titulní stránky francouzských společenských serverů již tři dny plní záhadné střelné zranění populárního zpěváka Kendjiho Giraka. Romský interpret, který žije kočovným životem, vyšetřovatelům nově přiznal, že se snažil „fingovat sebevraždu“, aby vystrašil svou partnerku, která mu vyhrožovala rozchodem.

Podle agentury AFP to dnes spolu s dalšími fakty o osudné noci uvedl prokurátor Olivier Janson.

Prokurátor na začátku tiskové konference nejprve vyvracel všechna tvrzení šířící se mediálním prostorem, která jsou podle něj lživá nebo přinejmenším sporná. Zpěvák absolvoval výcvik se zbraní a navíc byl postřelen z takového úhlu, že analýza vyloučila, že by šlo o nehodu. Sám interpret pak přiznal, že se postřelil sám. V jeho krvi se ten večer našlo značné množství alkoholu i stopy kokainu, uvedl prokurátor.

Kriminalisty zaměstnalo i pátrání po zbrani, která se nakonec díky anonymnímu svědectví našla ve křoví. Zásobník s náboji byl ale jinde a na obou částech Coltu 45 bylo tolik otisků, že není možné určit, kdo s ním manipuloval.

27letý interpret vystupující jako Kendji v roce 2014 vyhrál ve Francii pěveckou soutěž The Voice. Jeho úspěch velmi zviditelnil romskou komunitu, ale její způsob života mu přinesl i problémy. Ani jedna z rodin totiž podle stanice BFM TV nesouhlasí se zpěvákovým vztahem se Sorayou Miranda, která není Romka. Právě tyto rozpory stály podle médií za nejnovější hádkou, která vyústila ve střelbu.

Zpěvák se podle prokurátora omluvil za lži během vyšetřování a uvedl, že celého incidentu lituje. „Pokud se neobjeví nic nového, mělo by být toto řízení uzavřeno,“ řekl po hodině a půl novinářům prokurátor. Policie ale dál povede oddělené vyšetřování kvůli původu zbraně.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat