Právě vysíláme

Známe prvních pět dvojic letošního ročníku StarDance. S kým budou slavné osobnosti tančit?

21. června 2023 14:00
Známe prvních pět dvojic letošního ročníku StarDance. S kým budou slavné osobnosti tančit?

Blíží se nová řada oblíbené taneční soutěže StarDance, kde i letos na podzim bude soutěžit deset osobností spolu s profesionálními tanečníky. Kdo obuje taneční boty, oblékne krásné šaty a vyrazí na parket? Máme pro vás odhalení pět tanečních dvojic!

David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná

David Prachař je televizní a filmový herec. Člen činohry Národního divadla je držitelem výročního ocenění Herecké asociace, tedy Ceny Thálie, také Ceny Alfréda Radoka a Ceny Františka Filipovského za dabing. Zuzana Dvořáková Šťastná je vítězkou soutěže Roztančené jeviště. Mistryně České republiky v Showdance a vítězka taneční ligy.

Foto: Česká televize, StarDance, Křepelka

Jaký byl první dojem Davida Prachaře z prvního společného setkání? „Zuzana je hrozně sympatická. Je o dost mladší než já, takže mě jako starce bude muset vodit parketem. O Zuzaně už vím, že tančí od pěti let. A to já taky, tančil jsem ve školce. Na DAMU jsem pak musel, chtě nechtě, projít taneční průpravou,“ řekl Prachař. Kolik času chce herec věnovat společným tréninkům? „Spíš bych volil častější tréninky v kratších časech. Po čtyřech hodinách na zkušebně to pak ztrácí smysl, protože je člověk unavený. Ale teprve uvidím. Musíme to probrat s taneční partnerkou. Musíme to vymyslet tak, abychom měli natrénováno, ale abych si nezpůsobil nějaké zranění,“ uvádí.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

Eva je zlatá a bronzová olympionička ve snowboardcrossu. Dvojnásobná mistryně světa a čtyřnásobná Královna bílé stopy. Jakub Mazůch je lektor, tanečník a choreograf. Několikanásobný medailista z mistrovství republiky v latinskoamerických tancích, zlatý medailista na Světových tanečních hrách v Thajsku v roce 2013, v trojkombinaci karibských tanců.

Foto: Česká televize, StarDance, Křepelka

Eva Adamczyková pro Českou televizi uvedla, že Jakub byl jedním z jejích favoritů. „Jsem spokojená. V okamžiku seznámení jsem ho chudáka dost vyděsila, ale jinak zapůsobil jako hodně veselý a vtipný člověk,“ řekla Eva. Jakubovi se prý neskutečně ulevilo. „Eva na mě teda pořádně vybafla, málem jsem se zhroutil, protože jsem její příchod čekal odjinud. Nepoznal jsem ji ani po hlase, ale když jsem ji pak viděl, tak ona hned úsměv a zapůsobila na mě jako velmi energický člověk. Hned jsme si padli kolem krku. Pocity jsou úplně bezvadné,“ dodal tanečník. Jak bude vypadat první trénink? „První trénink budeme mít na Kavčích horách a doufám, že přijdeme oba včas, protože jsem se doslechl, že jsme oba opozdilci. A moje rada bude znít: Len stoj rovno a usmievaj sa!“ těší se Mazůch.

Ivana Chýlková a Jan Tománek

Ivana Chýlková je známá činoherní, filmová i televizní herečka. Absolventka DAMU. Zahrála si ve filmech Dobré světlo, Čas sluhů, Perfect Days – I ženy mají své dny, Chata na prodej. Za roli v komedii Díky za každé nové ráno získala Českého lva. Jan Tománek je tanečník, choreograf, atrenér. Ve StarDance soutěžil už třikrát. Poslední dva ročníky byl porotcem StarDance.

Foto: Česká televize, StarDance, Křepelka

„Chtěla jsem udělat lepší dojem, než jaký se mi při seznamování povedl. Jan na zkušebně popisoval, že budeme elegantní pár – pokud to tedy budu já – a pak jsem vstoupila a hned mi upadl mikroport, šla jsem na nebývale vysokých podpatcích, na kterých nejsem zvyklá chodit, takže o eleganci bych úplně nemluvila. Čili všechno špatně a myslela jsem si, že už to horší být nemůže. On se tvářil velmi statečně. Vypadal, že má pro všechno pochopení. Mám z něj fantastický dojem,“ říká ze setkání Ivana Chýlková. „Oba jsme něco zažili, máme dostatečný nadhled a budeme si rozumět,“ je si jistý Tománek. Tanečním tréninkům chce česká herečka věnovat co nejvíce času. „Co vydrží moje tělo a co vydrží můj taneční partner. Protože jsem udělala všechno pro to, abych neměla na podzim vůbec žádnou jinou práci,“ uvedla Chýlková.

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

Marek je herec, který na sebe upozornil v dramatu Lidice, Zloději zelených koní, Poslední závod nebo v televizní pohádce Jak si nevzít princeznu. Lenka se v soutěži StarDance objevuje již poněkolikáté. V poslední řadě byla taneční partnerkou Miraie Navrátila. V roce 2018 se s hercem Jiřím Dvořákem stala Královnou tanečního parketu.

Foto: Česká televize, StarDance, Křepelka

Jak bude vypadat první taneční trénink? „Doufám, že budeme mít na trénink dost času a začneme zlehka základním krokem. A pak budeme pozvolna přidávat. A když bude zlobit, tak ten trénink bude krutý. Ne, vážně. Ideální budou denně tři až čtyři hodiny na zkušebně,“ uvádí Návorková.

Josef Maršálek a Adriana Mašková

Maršálek je cukrář a pekař, který pracoval mnoho let v zahraničí, mimo jiné v Londýně pro britskou panovnici Alžbětu II. Je porotcem cukrářské show Peče celá země a spoluautorem pořadu Buchty po ránu. Adriana je mistryně republiky ve standardních i latinskoamerických tancích. S hercem Janem Cinou si v roce 2021 vytančila titul Královna tanečního parketu.

Foto: Česká televize, StarDance, Křepelka

Josef Maršálek byl ze své taneční partnerky velmi překvapen. „Mám respekt k formátu této soutěže, ale i k lidem, kteří ji připravují dlouho dopředu. A teď jsem zjistil, že mám za taneční partnerku Adrianu, která předchozí řadu vyhrála s Honzou Cinou, tak to mi moc nepomohlo. Ona celé ta soutěž je svazující, ale tančit s vítězkou je zkrátka velké sousto. Nechápejte mě ale špatně, pro mě je to velmi pozitivní zpráva,“ uvádí Maršálek. Ze společenských tanců se mu nejvíce líbí latina. „Byl jsem dítětem, které vyrostlo na Hříšném tanci. A to je latina nádherná, smyslná, tělo na tělo. Ten příběh je úžasně romantický,“ říká sympatický pekař.

Články, které by tě mohly zajímat