Právě vysíláme

Angelina Jolie podpořila Palestinu. Jsou to lži, jsem zklamaný, reagoval její otec

8. listopadu 2023 12:39
Angelina Jolie podpořila Palestinu. Jsou to lži, jsem zklamaný, reagoval její otec

Izraelsko-palestinský konflikt rozděluje svět a názory na tuto problematiku jsou různé. Slavná herečka Angelina Jolie se veřejně postavila na stranu Palestiny. Proti tomu se však razantně vymezil její otec Jon Voight.

Voight je oscarový herec, jehož vztah s vlastní dcerou je velmi složitý. Nyní navíc otce s dcerou rozděluje názor na izraelsko-palestinský konflikt. Angelina Jolie totiž veřejně podpořila Palestinu a má kritické postoje vůči židovskému státu.

Angelina veřejně mluvila o obrovském utrpení na obou stranách konfliktu. Zároveň však zdůrazňovala ukončení bombardování Gazy a umožnění přístupu humanitární pomoci. Její otec však veřejně tato slova označil za obrovskou lež a postavil se naopak na stranu Izraele.

„V otázce je zničení historie Svaté země, země Židů. Bojujeme za spravedlnost pro boží děti Svaté země. Izraelská armáda musí chránit svou půdu, svůj lid. Tohle je válka. Tohle nemůže být o civilistech. Na Izrael zaútočili nelidští teroristé páchající násilí na nevinných dětech, matkách, otcích, prarodičích,“ řekl Jon Voight a označil podporovatele Palestiny za hlupáky. Zároveň uvedl, že prohlášením své dcery je velmi zklamaný, protože ona, stejně jako mnoho dalších lidí, nerozumí „boží cti a božím pravdám“.

Články, které by tě mohly zajímat