Právě vysíláme

Hugh Grant se soudil s novináři, odposlouchávali jeho telefonáty a vloupali se mu do domu

18. dubna 2024 10:10
Hugh Grant se soudil s novináři, odposlouchávali jeho telefonáty a vloupali se mu do domu

Britský herec Hugh Grant se s vydavatelem bulvárního deníku The Sun dohodl na urovnání sporu ohledně obvinění z odposlouchávání hercova telefonu a vloupání do jeho domu. Podle agentury Reuters to vyplývá z dokumentů, které Grantův právník David Sherborne poslal londýnskému vrchnímu soudu. Ten loni v květnu rozhodl, že soudní řízení s mediálním domem kvůli odposlechům může začít.

Grant, známý z romantických komedií jako Notting Hill nebo Láska nebeská, žaloval společnost News Group Newspapers (NGN) mediálního magnáta Ruperta Murdocha za nezákonné shromažďování informací, kterého se podle něj dopouštěla prostřednictvím svého bulvárního listu The Sun.

Grant tvrdí, že novináři používali služeb soukromých vyšetřovatelů k odposlouchávání jeho telefonu, umisťovali odposlouchávací a sledovací zařízení na jeho dům a auto a vloupali se k němu do domu. Získání a zveřejnění informací soukromého charakteru je podle herce nezákonné.

Grantova žaloba byla jednou z těch, které se měly v lednu 2025 začít projednávat u londýnského vrchního soudu. Herec se ale se společností NGN dohodl na urovnání sporu, uvedl Sherborne. Žalobu spolu s ním původně podal i britský princ Harry.

Grant dlouhodobě odsuzuje nezákonné metody získávání informací, které byly kdysi v britských bulvárních médiích velmi rozšířené. V roce 2012 se herec dohodl na mimosoudním vyrovnání ve sporu s NGN týkající se dnes již neexistujícího bulvárního týdeníku News of the World.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat