Právě vysíláme

Nejúspěšnější YouTuber světa zaplatil tisícovce slepých lidí operaci očí

31. ledna 2023 13:14
Nejúspěšnější YouTuber světa zaplatil tisícovce slepých lidí operaci očí

Konečně můžeme i o nejslavnějších youtuberech mluvit v pozitivním světle. MrBeast se ukázal jako velký frajer, když zaplatil operace očí pro tisícovku nevidomých lidí.

MrBeats patří mezi nejúspěšnější světové youtubery a na svém profilu má přes 130 milionů odběratelů. Velké peníze, které vydělá, se nyní rozhodl investovat do dobré věci a pomohl až tisícovce lidí.

Na rozdíl od Evropy nemá USA zdravotní pojištění povinné, ale dobrovolné. Mnoho lidí s nízkými příjmy se tak nemůže dostat ke kvalitní zdravotní péči a na řadu důležitých zákroků nemá finance. YouTuber MrBeats se proto rozhodl pomoct tisícovce Američanů, kteří přišli zcela úplně nebo částečně o zrak kvůli šedému zákalu.

YouTuber se spojil s organizací Dar zraku, která poskytuje operace šedého zákalu lidem, kteří nemají pojištění. Operace to přitom nejsou složité a dle chirurga Jeffa Levensona trvají mnohdy i deset minut. MrBeats dal s organizací dohromady seznam tisícovky lidí, kteří si zákrok nemohou dovolit. Všechny operace pak proběhly během tří týdnů. YouTuber natočil o celé akci video, kde můžeme sledovat dojemné okamžiky lidí, kteří po dlouhé době opět mohou spatřit světlo světa.

 

Články, které by tě mohly zajímat