Právě vysíláme

Rapper Karlo byl odsouzen za pašování drog. Jaká je výše trestu?

17. září 2022 8:10
Rapper Karlo byl odsouzen za pašování drog. Jaká je výše trestu?

Rapper Karlo ze stáje Milion+ byl v březnu zatčen za převážení velkého množství drog. Dle nynějších informací měl u soudu padnout rozsudek a rapper si měl vyslechnout trest.

Dvaatřicetiletý Slovák byl zatčen, když vlakem do České republiky převážel 1,5 kilogramu marihuany a kokain o hmotnosti 152 gramů. Dle policie byla hodnota kokainu vyčíslena na 12 220 eur. Karlo byl zatčen společně s dalším Čechem a dlouhou dobu se nacházel ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozilo odnětí svobody v rozmezí 10 – 15 let. Tresty za pašování drog jsou totiž na Slovensku o dost přísnější. Podle nejnovějších informací měl ale být rapper odsouzen k trestu 7 let za mřížemi. Před soudem totiž přiznal svou vinu a požádal o  nejnižší trest. Veřejný žalobce se ovšem proti rozsudku odvolal a žádá o prodloužení trestu o rok a půl, informuje web noviny.sk

Karlo je fanoušky i rapovou komunitou u nás i na Slovensku velmi podporován a po jeho zatčení hashtag #FreeKarlo zaplnil sociální sítě. Yzomandias, rapper a zakládající člen labelu Milion+, zveřejnil před časem i autoportrét, který měl Karlo pořídit ve vazbě. Rovněž fanouškům oznámil, že si s kamarádem už telefonoval. “Mám všechny pozdravovat. Tato kresba je autoportrét od Karla. Poprosil nás, abychom to nahodili na Instagram. Nechte mu pod tímto příspěvkem nějakou lásku. Drž se, bro,“ napsal.

Články, které by tě mohly zajímat