Právě vysíláme

Ruský rapper Walkie spáchal sebevraždu, nechtěl narukovat do armády

2. října 2022 8:10
Ruský rapper Walkie spáchal sebevraždu, nechtěl narukovat do armády

Vladimir Putin vyhlásil v Rusku částečnou mobilizaci. Aby nemusel narukovat do armády, rozhodl se ruský rapper Walkie spáchat sebevraždu. Na svých sociálních sítích zveřejnil video, v němž odmítá zabíjet lidi kvůli ideálům ostatních.

Sedmadvacetiletý ruský rapper Walkie, vlastním jménem Ivan Vitalijevič Petunin, spáchal sebevraždu. V pátek bylo jeho tělo nalezeno poblíž výškové budovy v Krasnodaru. Rozhodl se tak vyhnout narukování do armády. Vladimir Putin totiž v Rusku vyhlásil částečnou mobilizaci, on se však obával mobilizace úplné.

Před smrtí natočil video, v němž říká, že nikdo nemá právo zabíjet jiné lidi. „Nemám právo stisknout spoušť. Nejsem připraven vzít zbraň a zabíjet,“ vysvětlil svůj krok. „Zůstanu v historii jako někdo, kdo nepodporoval to, co se děje.“

Ve videu dále uvedl, že nemůže a nechce zatížit svou duši hříchem vraždy. Podle DailyMail už v ruské armádě jednou sloužil, což se velmi podepsalo na jeho psychickém zdraví. Web uvádí, že byl dokonce hospitalizován na psychiatrické klinice.

V rámci částečné mobilizace, kterou Rusko vyhlásilo minulou středu, chce armáda do zbraně podle ministra obrany Sergeje Šojgua povolat 300 tisíc rezervistů. Některá nezávislá ruská média mezitím napsala, že se Moskva snaží zmobilizovat přes milion lidí. Z různých ruských regionů přicházejí zprávy, že povolávací rozkaz dostali i chronicky nemocní muži nebo ti, kteří přesáhli branný věk.

Články, které by tě mohly zajímat