Právě vysíláme

Kapela SLZA vydává další singl FÁZE PÁD

7. dubna 2016 18:00
Kapela SLZA vydává další singl FÁZE PÁD

Katarze TOUR 2016 odstartovalo vyprodanými koncerty a nyní – ještě v jeho průběhu – skupina Slza představuje odlehčený videoklip z Jižní Moravy.

Po megahitech Lhůta záruční, Celibát a Katarze přichází oblíbené duo s očekávaným čtvrtým singlem a videoklipem. Petr Lexa a Lukáš Bundil název skladby tajili až do posledního okamžiku. Fanoušci se ale dočkali, a už po prvním zhlédnutí klipu FÁZE PÁD (hudba: Lukáš Bundil, Dalibor Cidlinský, jr., text: Ondřej Ládek) je zřejmé, že má ambice zařadit se vedle výše zmíněných hitovek a možná je i překonat. Petr s Lukášem totiž rozkrývají další rozměr své energické hudby a vyvrací pocit, že jejich doménou jsou zejména melancholické či popově roztančené songy.

„Fanouškům se tentokrát představujeme v trochu jiném světle a po třech melancholických klipech přicházíme s vtipným, bláznivým videoklipem.“ odtajňuje kytarista Lukáš a dodává: „Každý ví, jaké to je usilovat o zdánlivě nedosažitelný cíl, snažit se, i když vás okolí odrazuje a háže klacky pod nohy. Ale vás to přesto neodradí a jdete si za svým cílem. A o tom je písnička Fáze pád.“ Zpěvák Petr doplňuje: „Natáčení klipu bylo dost náročné, odnesl jsem si z něj několik modřin a naražených kostí, ale neskutečně jsem si to užil a výsledek za to rozhodně stojí.“

Mrkni na klip

O Slze je známo, že si na svých videoklipech dává hodně záležet a věci dotahuje do posledního detailu. Ovšem její aktuální klip je přímo filmovým počinem. Za jeho námětem a režií stojí spřízněný Vít Karas. „Je to v pořadí už třetí klip, co jsme s klukama natáčeli, takže jsme si řekli, že bychom to tentokrát měli pořádně odlehčit a udělat si ze sebe legraci. A zároveň jsem tím konečně splnil přání svých kamarádů, kteří na mě stále naléhali, že si chtějí zahrát v nějaké mé věci alespoň ‚křoví‘. No, tak tu hrajou hlavní role a je z nich parta řezníků..!“ vysvětluje Karas.

Už z uvedených slov je patrné, že se u klipu populární kapely, která si svojí chytlavou tvorbou podmaňuje stále více posluchačů, nudit nebudeme. Režisér zasadil jeho dění do bodrého moravského prostředí a frontmana kapely ani trochu nešetřil. Petra Lexa, rodák z jižních Čech, se během natáčení v Babicích u Uherského Hradiště ale zastrašit nenechal. I přes svoji spíše subtilnější postavu statečně snášel dobře mířené rány speciálně pasovaných řezníků, s neuvěřitelnou lehkostí zvládl typický lidový slovácký tanec a navíc získal sympatie charismatické finalistky loňské České Miss Kateřiny Krobové. „Po dvou dnech strávených mezi horami masa jsem přemýšlel, že se dám na vegetariánství.“ říká s úsměvem Petr a dodává: „Největší výzva ale byla, když jsem se s pomocí folklórního poradce musel za pár hodin naučit alespoň částečně cifrovat.“

Nepřehlédnutelná Katka, jež převyšuje Petra o dobrých 15 cm, se své role zhostila s lehkostí a spolupráci si nemohla vynachválit: „S klukama jsme si užili spoustu legrace. Ovšem nejvíc mě rozesmála scéna, kdy si pro mne Petr ‚dotančil‘ svým originálním pojetím moravského tance. Smála jsem se tolik, že jsme museli scénu natáčet vícekrát.“ Kromě Katky si v klipu zahrálo i mnoho fanoušků Slzy, kteří se na moravskou tancovačku sjeli z různých koutů České republiky.

Poslechnout si nový singl mají fanoušci možnost právě v těchto dnech na Evropě 2 a nebo naživo na Katarze TOUR 2016, které odstartovalo 3. dubna ve vyprodaném Eurocentru v Jablonci nad Nisou a pokračovalo do Kladna a Písku. Další zastávka čeká kapelu v neděli 10. dubna v Českých Budějovicích, které rovněž hlásí vyprodáno. Šance užít si vystoupení Slzy je ještě ve Stříbře, Bratislavě, Prostějově, Příbrami a Velkém Meziříčí. Všude na fanoušky čeká působivá koncertní show a autogramiáda.

„Když jsme plánovali první turné Slzy, tak jsme mysleli hlavně na naše fanoušky. Často nám píšou, že se na naše koncerty ne vždy dostanou. Z toho důvodu jsme si řekli, že zkusíme větší prostory, aby se všichni v pohodě dostali.“ říká s úsměvěm Lukáš a Petr dodává: „No, a teď jsou za námi tři neuvěřitelné koncerty, a jen za ty tři dny se na nás přišlo podívat více než 3 500 lidí. Vážíme si chvil, které můžeme s našimi fanoušky prožívat. Koncerty jsou pro mě tou největší odměnou a po několikaměsíční pauze jsem měl skoro pěvecký absťák.

Katarze TOUR 2016

10.4. České BudějoviceKD Vltava
11.4. StříbroKulturní dům
21.4. Bratislava – Ateliér Babylon
24.4. Prostějov – Společenský dům
15.5. PříbramSportovní hala
16.5. Velké MeziříčíJupiter Club

Předprodej v síti Ticketportal: http://bit.ly/1JZZZX9

http://www.skupinaslza.cz
https://www.facebook.com/skupinaslza

Digitálně album najdete na:
https://umusiccz.lnk.to/KatarzeAlbum

Články, které by tě mohly zajímat