Právě vysíláme

Black Eyed Peas

18. ledna 2010 15:04
Black Eyed Peas

v Praze!!!

Black Eyed Peas se s Prahou podělí o pořádnou porci své nevyčerpatelné energie

Praha, 18. ledna 2010 – Americká hip-hopová skupina Black Eyed Peas (BEP) vyjela krátce po vydání svého nejnovějšího alba na světové turné – The E.N.D. World Tour. V rámci tohoto turné zavítá poprvé i do České republiky.

V neděli 16. května 2010 vystoupí ve 20:00 hodin v pražské O2 areně. Vstupenky se začnou prodávat v pátek 22. ledna.

Energií nabité turné

Název světové tour BEP je odvozen od jejich aktuálního alba The E.N.D., což překvapivě neznamená konec, ale The Energy Never Dies a dá se přeložit jako: energie se nikdy nevyčerpá. Turné odstartovalo v září v Japonsku, v říjnu následovala Austrálie a Nový Zéland, v únoru až dubnu přijde na řadu Severní Amerika a v květnu se svých oblíbenců dočkají i obyvatelé starého kontinentu.

BEP si s sebou přivezou i olbřímí podium s molem předsunutým až doprostřed arény, které na jednu stranu umožní bezprostřední kontakt kapely s publikem, na druhou stranu však sníží kapacitu plochy na stání na pouze 3500 diváků. Obří rozměry podia sníží kapacitu i v ostatních podlažích O2 areny.

O Black Eyed Peas

Kapela BEP vznikla v roce 1995 a od roku 2003 (příchod zpěvačky Fergie) hraje v následující sestavě: multiinstrumentalista will.i.am, zpěvák apl.de.ap, rapper Taboo a zpěvačka Fergie. Album The E.N.D. je v pořadí již jejich páté.

Mezi nejznámější skladby BEP patří hity jako Shut Up, Lets Get It Started, Don’t Lie, Don’t Phunk With My Heart, My Humps, Pump It, Where Is The Love? nebo letní megahit I gotta Feeling či singl Meet Me Hafway, který se v současnosti drží na špici světových hitparád.

 

BEP mají na svém kontě i pěknou řádku ocenění včetně třech Cen Grammy. Hned šest želízek v ohni v podobě nominací mají BEP i na Grammy za rok 2009, které se budou v Los Angeles rozdávat 31. ledna 2010.

Skladatel Baracka Obamy

Frontman kapely will.i.am, byl jednou z ústředních postav prezidentské kampaně Baracka Obamy – je autorem hudební koláže „Yes We Can“ a písní oslavujících Obamovo vítězství "America’s Song" a "It’s A New Day".

 

Osudová žena

Zpěvačka Fergie je rovněž známá jako filmová a televizní herečka. Vedle řady dětských rolí si zahrála i v muzikálu Nine (Devět), který měl americkou premiéru 25. prosince 2009. Jedná se o filmové zpracování slavného muzikálu z Broadwaye. Fergie v něm hraje Saraghinu, jednu z osudových žen hlavního hrdiny, slavného filmového režiséra, který prochází krizí středního věku. Film je nominován v pěti kategoriích na Zlatý globus.

V roce 2006 vydala Fergie své první a do současnosti zatím i jediné album Dutchess.

Pořadatelem pražského koncertu Black Eyed Peas je ve spolupráci s agenturou AEG Live vlastník a provozovatel O2 areny společnost BESTSPORT.

Vstupenky v cenách od 1090, – Kč se na terminálech SAZKA začnou prodávat v pátek 22. ledna. O den později bude možná i jejich rezervace na www.sazkaticket.cz

video zde

 

Články, které by tě mohly zajímat