Právě vysíláme

Cirkusový festival ChapiteauX míří do Prahy

11. května 2012 16:22
Cirkusový festival ChapiteauX míří do Prahy

Těšte se už v červnu a v červenci

ChapiteauX bude místo, které v Praze nikdy nebylo. Místo, kde v červnu a červenci bude vaše fantazie žít na 100%, místo, kde prožijete dva roky prázdnin, místo, kde se můžete smát, plakat, bát se, tulit se, bavit se, nehádat se, nestresovat se. Místo, kde můžete prožít dva měsíce nejen s Cirkem La Putyka. Netradiční cirkusové šapitó bude stát v červnu a červenci v zelené oáze letenských sadů poblíž ulice Na Špejcharu.Projekt ChapiteauX, u jehož zrodu stojí soubor Cirk La Putyka, profesionálové a průkopníci v oblasti nového cirkusu, zaručuje jedinečný kulturní a životní zážitek. Není to ale jen Chapiteaux s představeními Cirk La Putyky. V průběhu června a července se můžete těšit na hudební, divadelní a cirkusová vystoupení profesionálů z různých uměleckých žánrů a směrů z celé České republiky.„Osobně se nemohu dočkat představení Divadla Drak – ve kterém mnoho let hrál můj dědeček Matěj Kopecký. Já sám jsem v něm strávil roční angažmá a náš herec Jiří Kohout je členem hradeckého Draku několik let. Celé divadlo mimo jiné vedl Josef Krofta, vedoucí našeho ročníku na DAMU,“ uvedl Rostislav Novák, principál souboru Cirk La Putyka.

V červnu se také můžete těšit na Malé divadélko Praha, jehož loutková představení pro děti sehrají Anna a Rostislav Novákovi, kteří účinkují i v představení A cirkus bude ?!. Kromě toho uvidíte nejnovější představení známého souboru Kašpárek v rohlíku Ten Halywůd, který je určený pro malé i velké a vypráví o světě velkých snů a nekonečných filmových příběhů.

V ChapiteauX zahraje KÚD (Krátké úderné divadlo) svůj kabaret, divadlo Vosto5 zahraje pak představení Pérák. „Nejen, že Péráka zhlédneme pod režijní taktovkou Jiřího Havelky, se kterým bychom rádi v roce 2012 navázali užší spolupráci, ale v představeni vystupuje Pavel Mašek, který je jedním ze zakládajících členů Cirk La Putyka,“ doplnil informace k programu Rostislav Novák.

ZAPOJTE SE I VY!

Jedním z cílů projektu ChapiteauX je, aby návštěvníci nebyli jen anonymní hosté, kteří přijdou, zhlédnou vystoupení, vypijí pivo a zase odejdou. Naopak chceme, aby návštěvníci spoluutvářeli atmosféru tohoto místa a dokonce se mohli podílet na jeho každodenním dvouměsíčním životě. Právě teď hledáme 6 nadšenců, kteří by se rádi, pod dohledem profesionálních pracovníků, účastnili stavby našeho cirkusového šapitó ve dnech od 24. května do 30. května. Hledáme odolné jedince, kteří budou chtít strávit příjemné dny v krásném prostředí a pro které je aktivní odpočinek s partou svérázných lidí tím pravým. Za pomoc bude připraven Guláš – uvařen podle rodinné receptury Rostislavem Novákem, jablečný štrúdl a vychlazené pivo. Brána ChapiteauX bude pro nadšence a zájemce o pomoc otevřena i v průběhu provozu. To bude prostor pro amatérské pradleny, maséry, kuchařky, terapeuty, a to nejen fyzioterapeuty ale pravděpodobně I psychoterapeuty V případě zájmu nás prosím kontaktujte na emailu: petr@laputyka.cz

Přijďte na dvouměsíční oslavu dobré nálady a zábavy do ChapiteauX – Jiného místa ve městě. Bližší informace, detailní program všech našich aktivit, včetně chystaných překvapení, vše můžete průběžně nacházet na webových stránkách www.ticketstream.cz, www.chapiteau-x.cz nebo www.laputyka.cz.

Kašpárek v rohlíku (Ten Halywůd), Krátké a Úderné Divadlo (Punk není mrkev! aneb kabaretní melánž: zpěv, humor, šero a nic…) a představení Pérák souboru VOSTO5 v předprodejní síti Ticketstream od 10.5.!

POZOR!!! DO PŮLNOCI 15.5. JSOU VSTUPENKY NA PREDSTAVENÍ CIRKU LA PUTYKA JEN ZA 399,-! Více informací na www.ticketstream.cz.

ChapiteauX

 

Články, které by tě mohly zajímat