Právě vysíláme

David Koller, Miro Žbirka, Mandrage, Michal Hrůza i mistrovský hokejový pohár na festivalu VYSMÁTÉ LÉTO!

29. června 2015 17:46
David Koller, Miro Žbirka, Mandrage, Michal Hrůza i mistrovský hokejový pohár na festivalu VYSMÁTÉ LÉTO!

Největší hudební festival ústeckého kraje Vysmáté léto se bude konat již po dvanácté. Uskuteční se 18. července již tradičně v nádherném areálu, který z jedné strany lemuje řeka Ohře a z druhé Kadaňský hrad. Jak je již zvykem, přivítá spoustu hudebních hvězd a s dvěma pódii nabídne v rámci jednoho dne nejen vyváženou skladbu žánrů, ale i komfort […]

Největší hudební festival ústeckého kraje Vysmáté léto se bude konat již po dvanácté. Uskuteční se 18. července již tradičně v nádherném areálu, který z jedné strany lemuje řeka Ohře a z druhé Kadaňský hrad. Jak je již zvykem, přivítá spoustu hudebních hvězd a s dvěma pódii nabídne v rámci jednoho dne nejen vyváženou skladbu žánrů, ale i komfort spojený s akcí pořádanou uvnitř města.

Vůbec poprvé se představí David Koller, v jehož repertoáru se objeví jak skladby z nového alba českosLOVEnsko, tak starší známé pecky: Chci zas v tobě spát, Amerika, Černí andělé, Šrouby do hlavy a další, které zazní od 23:00 hodin na POP scéně. Dalším kdo v Kadani bude účinkovat poprvé, je Miro Žbirka, který má v ČR pouze tři exkluzivní vystoupení, neboť finišuje s přípravou nového alba, které by mělo vyjít na podzim. Na POP scéně dále doplní již zmíněnou dvojici Michal Hrůza, Mandrage, Xindl X, Petr Kolář se skupinou Inflagranti a Pavel Callta.

Obdobně, tak jako v loni, je na nábřeží Maxipsa Fíka možnost zapůjčení lodiček a šlapadel. Návštěvníci mají možnost sledovat vystoupení interpretů na rockové scéně přímo z řeky Ohře, což je nejspíš v ČR festivalovou raritou. Rocková scéna bude zahájena vystoupením kadaňské kapely Hot Pants a postupně je budou následovat skupiny ZakázanÝovoce, Rybičky 48, Harlej, Support Lesbiens, Wohnout. Od 22:00 hodin scénu zakončí Vypsaná Fixa.

VYSMÁTÉ LÉTO se letos zapojí do projektu Staropramen „Festivaly bez zábran“. Sběr plastových víček a kovových korunek pomůže Staropramenu bourat bariéry, které brání vozíčkářům užívat si festivaly naplno.

Radost budou mít nejen fanoušci dobré hudby, ale i hokejoví příznivci. Budou se moci zvěčnit s mistrovským pohárem, který pro náš kraj poprvé v historii vybojovali hokejisté z Litvínova.

Nepřetržitý hudební maraton vypukne již v 10:00 hodin dopoledne. Pro rodiny s dětmi bude k dispozici opět dětský koutek.

Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketstream po celé ČR za 600 Kč, na místě za 700 Kč. Vozíčkáři a děti s výškou do 125 cm mají vstup na festival zdarma.

Kompletní informace naleznete zde: www.rockfest.cz.

Články, které by tě mohly zajímat