Právě vysíláme

Faith No More i The Prodigy odehrají na ROCK FOR PEOPLE celovečerní koncerty

24. května 2012 10:46
Faith No More i The Prodigy odehrají na ROCK FOR PEOPLE celovečerní koncerty

Další kapely vezou čerstvé novinky

Minimálně 90 minut odehrají v rámci svých setů na blížícím se festivalu Rock for People jeho hlavní hvězdy: electro-punkeři The Prodigy a crossoverová formace Faith No More. Půjde tak o „celovečerní“ vystoupení na úrovni samostatných koncertů; zatímco The Prodigy, připravující pilně novou, dle jejich slov velmi temnou desku, budou ozdobou středy 4. července, Faith No More se svým funky metalem a nekonečnou kolekcí evergreenů završí prostřední festivalový den, čtvrtek 5. července. „Obě formace mají u fanoušků největší odezvu, proto zákonitě dostanou i největší prostor. S ohledem na očekávaný ohlas publika, v němž bude podle předprodejů vstupenek také vysoké procento zahraničních návštěvníků, máme i rezervu na přídavky,“ říká Michal Thomes, hlavní pořadatel festivalu Rock for People, jehož oslava 18. narozenin proběhne mezi 3. a 6. červencem ve Festivalparku v Hradci Králové.

Zájem příznivců Faith No More z Velké Británie, Německa, Polska i Slovenska není náhodný. V letní evropské minitour této legendy lze totiž kromě Rock for People nelézt pouhých osm položek. O tom, že Faith No More jsou nadále nedostatkovým zbožím, svědčí také zájem o vstupenky na jejich koncerty. Hned z Hradce Králové se smečka vedená Mikem Pattonem přesune do Francie a poté do Londýna. Oba koncerty v sále Hammersmith a O2 Academy Brixton byly vyprodány během několika desítek minut.

Další hvězdy letošního Rock for People, britská dvojice Orbital, na sebe strhla zaslouženou pozornost se svým novým albem “Wonky”. Studiovou novinku toto žánrotvorné duo vydalo po dlouhých osmi letech. Fakt, že se fanoušci na Rock for People mají na co těšit, mohou potvrdit nejen ti, kteří živé vystoupení Orbital zažili na Planet Festivalu v roce 2009, ale i ti, kteří si nové album Orbital již měli možnost poslechnout.

Od beznadějně vyprodaného pražského koncertu všestranného hudebníka Example v Lucerna Music Baru uběhlo sotva pár měsíců. Od své české premiéry tento rapper urazil pořádný kus cesty: nejenže se jeho album „Playing In The Shadows“ stalo v domovské Británii platinovým, ale stihl se také představit publiku za „velkou louží“. Díky této snaze zde prorazit, vznikl zajímavý remix megahitu „Changed The Way You Kiss Me“, na který si Example přizval amerického rappera jménem Ludacris. Example také před pár dny spojil síly se svým dlouholetým kamarádem a dvojnásobným držitelem The Brit Awards, Edem Sheeranem. V červnu totiž vyjde jejich společný singl, který se bude jmenovat „Throw It Away“ a měl by být volně ke stažení. Je vidět, že Example jede na plný výkon a rozhodně ho nezastaví ani životní jubileum, které letos slaví. Naopak nám ještě nadělí pořádnou dávku energie a nového materiálu. Ostatně, Rock for People letos slaví také!

V jednom kole je rovněž britská čtveřice The Kooks, která v rámci podpory svého třetího alba „Junk of the Heart“ vyrazila do USA. Na šňůře vyprodaných koncertů spolu s The Kooks vystupují Foster the People.

Nejrušněji ze všech interpretů na programu letošního Rock for People je zřejmě kolem Pete Dohertyho. I bulvární média stačila x-krát zopakovat, že se rozhodl zbavit své závislosti na opiátech a v dubnu nastoupil na odvykací kůru do léčebny. Jen málokdo však zaregistroval, že Pete pracuje na novém albu – má připravených 12 songů pro sólové album. Producentem jeho nových písní je Adem Hilmi. Odtajnil dokonce jména několika songů: „Gambling Man“ a „Cell Ceiling Blues“. Podle médií do nahrávky promítne i šok ze smrti jeho partnerky Amy Winehouse, jejíž odchod pro něj byl „burcující a inspirativní.“ Ostatně, bulvár si vztahu Dohertyho a Winehouse nepřestává všímat. A tak i tuzemští čtenáři zaregistrovali, že obraz, který zesnulá zpěvačka Amy a Pete namalovali vlastní krví, byl prodán za 35 000 liber (cca 1,1 milionu Kč).

Vstupenky na letošní Rock for People jsou do konce festivalu za cenu 1 600 Kč v prodeji na portálu www.ticketsforpeople.cz a v dalších předprodejních sítích. Pro všechny zákazníky společnosti T-Mobile, která je generálním partnerem festivalu, platí až do zahájení 15% sleva. Hlavními partnery festivalu jsou Pivovary Staropramen a Google, partnerem Stock Plzeň.

Na festival Rock for People vás zve Evropa 2!

Veškeré další informace najdete tady:  

www.rockforpeople.cz

http://www.facebook.com/rockforpeople

https://plus.google.com/101631169731955193608/posts

 

Články, které by tě mohly zajímat