Právě vysíláme

Festival FINLANDIA MÁCHÁČ oslaví letos 15 let

27. července 2015 14:08
Festival FINLANDIA MÁCHÁČ oslaví letos 15 let

Letos tomu bude 15 let, co se na pláži Klůček u Máchova jezera začala psát festivalová historie elektronické taneční scény.

Během těchto let se podařilo v ČR představit nespočet hvězd, které s každým dalším rokem jen potvrzovaly, že festival Finlandia Mácháč se pomalu ale jistě stává největším tanečním open air festivalem u nás.

Letošní Finlandia Mácháč proběhne 21. a 22. srpna a bude opět dvoudenní. V pátek vystoupí geniální francouzský producent Madeon, který přijede poprvé do ČR v rámci tour ke svému albu Adventure. Poprvé bude porušena sobotní tradice, kdy vystupují pouze domácí umělci, a do programu budou zařazeny také zahraniční dýdžejové v čele s holandskou hvězdou Sanderem van Doornem. Součástí budou další stage, které se zaměří na techno a electro / progressive house.

Vstupenky je možné zakoupit exkluzivně v síti Ticketpro.

Madeon
Teprve dvacetiletý francouzský producent z Nantes bude hlavní hvězdou patnáctých oslav festivalu. Na svůj věk toho stihl již opravdu mnoho – najdete ho např. jako producenta skladeb pro Lady Gaga, Coldplay, Ellie Goulding nebo Two Door Cinema Club. Aktuální debut Adventure patří ke kritikou nejlépe hodnocená taneční alba roku 2015.

Sander van Doorn
Veterán nejen holandské taneční scény, bez kterého by nevyniklo mnoho talentů. Právě jim dává prostor v rámci labelu DOORN Records. Domácí publikum může pamatovat ještě jeho trancovou produkci, která je však dávno minulostí. Hity jako Rage, Phonix, Gold Skies, Neon, Joyenergizer, Kangaroo a další jen potvrzují, že Sander umí vyniknout napříč žánry. Nenechte si ujít tohoto velkého sympaťáka. Přední řady budou mít tu čest určitě i osobně.

Julian Jordan
Před dvěma lety jeden z nejmladších umělců za historii festivalu, který se ocitl na hlavní scéně. Nyní se vrací s tím, co mu už tehdy bylo předpovídáno – několik skvělých hitů, které obletěly svět a stále se realizující talent, který by mohl závidět kdejaký mladý producent. Není divu, že právě Julian patří k největším oblíbencům Sander van Doorna.

Don Diablo
Jeden z těch, který dokázal, že kvalitní taneční hudba, určená pro masy, může vzniknout z undergroundových kořenů a ještě si může zachovat charakteristický zvuk. Ti, kteří znají jeho jméno, pouze z aktuálních hitů jako AnyTime nebo Origins, by měli určitě vědět, že do svých 35let toho stihl rozhodně více. Producentsky se spojil se jmény jako Kelis, Alex Clare, Diplo, Example, Dragonette nebo Noisia a remixy pro Chemical Brothers, Gorillaz nebo Public Enemy patří k těm nejlepším. Jeho kvalitní produkci najdete na více jak deseti labelech, včetně Axtone, SIZE a Spinnin‘ Records. 
 
Firebeatz
Holandská dvojice, která patří v posledních dvou letech k těm nejproduktivnějším na scéně. Kadence téměř patnácti vyprodukovaných skladeb za rok – a to navíc velmi úspěšných – je opravdu obdivuhodná. Očekávejme tak set převážně z jejich produkce s hity jako No Heroes, Bazooka, Arsonist, Helicopter nebo It Was You, kterou najdeme na posledním albu Calvina Harrise či skladbu Last Train, kterou hledejme zase u Tiësta.

Cedric Gervais
Francozský dj a producent, který se může pyšnit soškou Grammy v kategorii Nejlepší remix (Best Remixed Recording), kterou získal za taneční verzi skladby Summertime Sadness od Lany Del Rey. Jeho sety jsou do poslední chvíle překvapením, protože poloh, které mu hudebně sednou, je hned několik. Čekejme ale určitě kvalitní electro protkané vlastními hity a remixy, které často ani nevydává, ale hraje je pouze ve svých setech.

Franky Rizardo
Rodák z Arnhemu, který sice nevyprodává haly, ale o to kvalitnější hudbu v nich hraje. Jeho hudební výlety v duchu house music, kam obratně roubuje latino, minimal a groovy linky, vás rozhodně budou bavit.

 

www.festival-machac.cz

Vstupné:
– základní vstupné 1 190 Kč
– GOLD All Inclusive 2 900 Kč

Články, které by tě mohly zajímat