Právě vysíláme

Nový smartphone od Samsungu je na světě! Jaké jsou funkce Galaxy S9? To budete koukat!

27. února 2018 12:10
Nový smartphone od Samsungu je na světě! Jaké jsou funkce Galaxy S9? To budete koukat!

Firma Samsung Electronics v Barceloně představila svůj nový chytrý telefon Galaxy S9, za jehož hlavní přednost označuje vylepšený fotoaparát. Nový telefon, který bude v prodeji od 16. března, nabízí také režim videa, který „doslova zastaví letící špunt ze šampaňského“. „Esdevítka“ má i lepší bezpečnostní prvky, například kombinovaný systém rozpoznání tváře a oční duhovky.

Prezentaci nové vlajkové lodi Samsungu provázely vpředvečer zahájení veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress v Barceloně velké ovace. Fotoaparát telefonu S9 je schopen rychle a přesně identifikovat vzdálenost i rychle se pohybujících objektů a i v horších světelných podmínkách přesně automaticky zaostřit. To umožňuje objektiv s variabilní clonou. Varianta S9+ má duální fotoaparát, tedy se dvěma objektivy.

Spousta lidí jistě ocení software, který dokáže selfie okamžitě přetvořit v emotikon. Telefon má také stereo reproduktory Dolby Atmos, které jsou zabudované na přední straně přístroje.

Designově vychází S9 z loňských modelů řady Galaxy S8. Nová verze má i stejně velký displej a stejnou kapacitu baterie; S9+ je o něco větší. Čtečka otisků prstů je jako u předchozího modelu na zadní straně. Samsung S9 má navíc kombinovaný systém rozpoznání tváře a oční duhovky.

V České republice budou Galaxy S9 a S9+ k dostání ve dvou variantách. Mobil s pamětí 64 GB bude v prodeji od 16. března a 256 GB od 23. března. Nabízené budou v barevných verzích Midnight Black, Coral Blue a zcela nové Lilac Purple.

Doporučená maloobchodní cena modelu Galaxy S9 bude 21 999 Kč (64 GB) a 24 499 Kč (256 GB), u modelu Galaxy S9+ pak 24 499 Kč (64 GB) a 26 999 Kč (256 GB).

 

Zdroj: ČTK, Samsung

 

Sára se pohřešuje! Nová hra na mobil, která vás doslova vtáhne do děje