Právě vysíláme

PRAGUE CITY FESTIVAL – již 23. 6. 2011

21. června 2011 20:15
PRAGUE CITY FESTIVAL – již 23. 6. 2011

30 SECONDS TO MARS PŘIVEZOU NA PRAGUE CITY FESTIVAL VELKOU SHOW

Mimořádnou audio-vizuální podívanou, bohatou na světla i projekce, slibuje vystoupení americké skupiny 30 Seconds To Mars, která už tento čtvrtek 23. 6. bude vévodit prvnímu ročníku Prague City Festvalu na Výstavišti.

30 Seconds To Mars

„Kapelu do naší metropole doprovodí bezmála 40členný technický a produkční personál“, prozradil pořadatel festivalu Borek Jiřík, který vzápětí také dodal, že neméně rozsáhlý doprovod budou mít i další účinkující. „Celkově jen s kapelami dorazí do Prahy na 250 lidí“.

Během jediného dne se na 2 pódiích vystřídá 17 skupin a DJů, povětšinou ze zahraničí. Vedle výše zmíněných 30 Seconds To Mars se návštěvníci mohou těšit na švédské rockery The Hives, cikánský punk v podání Gogol Bordello, americkou hip hopovou legendu House Of Pain v čele s Everlastem, britské electro-popové Hadouken, nejlepší britskou koncertní kapelu současnosti Skindred nebo Flogging Molly, Superhiks a Middle Class Rut. O zábavu do brzkých ranních hodin následujícího dne se postará hvězdná DJská čtveřice Olav Basoski, Tommyboy z Crazibizy, NDKj a Chris Sadler.

Většina účinkujících pojala své vystoupení na Prague City Festivalu jako výlet a svůj pobyt v našem hlavním městě si prodloužila. House Of Pain se tu dokonce rozhodli oslavit své 20. narozeniny a na druhý den, tj. 24. 6. uspořádali večírek v MeetFactory.  Pánové Everlast a spol. zde odehrají speciální 75minutový program a poté se ještě ujmou DJského pultu, odkud budou návštěvníky bavit až do rána.

Českou scénu, která bude ve výrazné menšině, budou reprezentovat populární Support Lesbiens, kteří zde v koncertní premiéře představí 2 skladby z připravovaného alba, ska soubor Tleskač, který letos slaví 10. výročí a poprvé v Praze zahraje z nového alba a vítěz českého YouTube Festu – skupina Flattus.

Na přípravách festivalu a jeho produkci se podílí zhruba 500 lidí z Čech i zahraničí.  Festival, na kterém pořadatelé očekávají 12.000 návštěvníků, bude ozvučen nejlepším dostupným zvukovým aparátem, vybaven 40 metrovým pódiem a o hlavní stage se bude starat dvorní produkční skupiny Rammstein.

Od minulého týdne je nově k dipozici vstupenka do VIP zóny, situované na střeše Křižíkova pavilónu B, s nejlepším výhledem na hlavní pódium a festivalový areál a s nápoji za zvýhodněné ceny. V ceně 2.390,- Kč je rovněž přístup do sekce stání u pódia, dárek v podobě vstupenky na afterparty PCF 6. 7. v SaSaZu, kde zahrají Underworld, Cartonnage a DJ John Culter + lístek na nadcházející koncert buď The Offspring nebo Ray Manzarek & Robby Krieger Of The Doors (dle vlastního výběru) a triko Prague City Festivalu v upomínku na letošní ročník.

V pondělí 27. června ve 12:00 hodin zahájí pořadatelé předprodej vstupenek na příští ročník, který se uskuteční 29. 6. 2012 a na němž mj. vystoupí i americká skupina Blink-182, která přeložila celé své letošní evropské turné na příští rok.

V první vlně budou vstupenky k dispozici v přednostním nákupu s 20% slevou. Více informací na www.cityfestival.cz a www.ticketportal.cz a na profilu Prague City Festivalu na facebooku.

Články, které by tě mohly zajímat