Právě vysíláme

ANGRY BIRDS letí do kin! Tady jsou hlavní hrdinové

10. května 2016 13:30
ANGRY BIRDS letí do kin! Tady jsou hlavní hrdinové

Biják Angry Birds ve filmu nás zavede už od tohoto čtvrtka na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit.

A tady ti představíme hlavní ptačí hvězdy 🙂

Ruďák (Rudohněv) /Red

Ruďák je velmi rozzlobený pták. Žije na Ptačím ostrově, který je obydlený těmi nejnaivnějšími a nejšťastnějšími bytostmi na světě – takže není třeba vysvětlovat, že sem Ruďák jaksi nezapadá. Bezstarostné a veselé ptačí životy silně kontrastují s tím Ruďákovým: má pramálo přátel, kvůli své nekontrolovatelně výbušné povaze si není schopen udržet stálou práci a žije osaměle v domku na pláži.

Kromě toho navíc postrádá základní společenské schopnosti, díky kterým by byl schopen navázat s ostatními bližší vztah. Protože si uvědomuje, že se od všech ostatních výrazně liší, snaží se své trápení zamaskovat sarkastickým a odměřeným chováním, které má za následek jen to, že se ho ostatní straní o to víc. Ruďák se nebojí pokládat druhým nepříjemné otázky a zabývat se věcmi, které ostatní s rozpaky obcházejí.

Žluťas /Chuck

Žluťas je ve všech ohledech skutečný rychlík. Rychle přemýšlí, rychle mluví a pohybuje se ještě rychleji. Kmitá po ostrově sem a tam rychlostí blesku. Žluťák naprosto postrádá jakékoliv zábrany – takže nikdy nevíte, co z něj zrovna vypadne. Nezvladatelná energie, které je plný, způsobuje, že neustále skáče z jednoho tématu na druhé, aniž by se zabýval tím, jestli ho ostatní vůbec stíhají vnímat a chápat. Žluťák je impulzivní a nestálý a naprosto bezmezně touží po kamarádech.

Bombas /Bomb

Bombas je tak trochu nekňuba s laskavým srdcem. Je jediným ptákem na ostrově, kterému byla diagnostikována NVP (Nepravidelná výbušná porucha), způsobující, že pokud ho někdo nebo něco překvapí či vyvede z míry, pak skutečně doslova vybouchne. Za každou cenu touží po tom, aby se svou NVP naučil zvládat, ale čeká ho ještě dlouhá cesta! Kvůli své nepředvídatelné a výbušné schopnosti je Bombas mnohem obezřetnějším ptákem než většina ostatních a mluví velice pomalu a rozvážně.

Terenc /Terence

Terenc je záhadný.  Je největším ze všech ptáků, a když je třeba, umí toho využít. Komunikuje s okolím pouze hlubokým hrdelným mručením a skřeky. Vzhledem ke své nezanedbatelné velikosti se pohybuje velice pomalu, což mu dodává na hrozivosti. Všichni ze sousedství se ho tak trochu bojí. Je obecně považován za násilníka. My ale nakonec zjistíme, že se v Terencovi všichni docela mýlili – ve svém jádru je to obr s vlídným srdcem.

Matylda /Matilda

Matylda je mírumilovnou a zenovou vedoucí Centra nekonečného porozumění, kde vede hodiny zvládání vzteku. Sama kdysi mívala se vztekem velké problémy, ale uvědomila si, jak pomýlené takové chování bylo a od té doby se tak trochu uchyluje k opačnému extrému a působí až nepřirozeně vyrovnaně a vlídně. Máme z ní ale tak trochu pocit, že kdesi hluboko v jejím nitru stále vře do ruda rozžhavené semínko hněvu, které jen čeká na to, až Matyldu potká nějaká extrémně stresující či frustrující událost, aby všem dokázalo, že ještě dokáže natropit pořádnou paseku (a také natropí). Ačkoliv musí mít se svými novými studenty Ruďákem, Žluťasem a Bombasem nezměrnou trpělivost, snaží se je vést po cestě klidu a pokoje, ať už o to oni sami stojí nebo ne.

Stela /Stella

Stela je věčným optimistou a je velice bystrá. Díky své zvídavé povaze se stala jednou z předních odbornic Ptačího ostrova. Je na své sousedy hrdá a snaží se mít přehled prakticky o všem, co se v ptačí vesnici odehrálo, od její historie až po soukromé životy ostatních ptáků. Proto také víceméně zastává i úlohu turistické průvodkyně po ostrově a ohromně ráda své znalosti druhým sděluje svým štěbetavým, milým hlasem.

Orel Vazoun /Mighty Eagle

Orel Vazoun je v ptačí komunitě legendou mýtických rozměrů. Všichni ptáci vyrůstali na písních a historkách o jeho úžasných dobrodružstvích a odvážných činech. Díky svým obřím, majestátním křídlům je jediným z ptáků, který kdy dokázal létat. Dokonce i jinak cynický Ruďák vnímá Orla Vazouna jako vzor ctnosti. Jeho existenci ale obklopuje záhada – už celé roky ho nikdo neviděl, ani o něm neslyšel. Zjišťujeme, že skutečný Orel Vazoun se ani trochu nepodobá onomu bájnému hrdinovi – údajný svalnatý hrdina má přes dvacet kilo nadváhu a zdá se, že je tak trochu senilní. Sám Orel Vazoun si toho ale zatím nevšiml (nebo je mu to jedno) a s radostí je ochotný se o nekonečný proud svých starých příhod a historek podělit s kýmkoliv, kdo naslouchá (nebo nemá kam utéct). Za jeho halasným a autoritativním projevem se ukrývá sebestředný, nesebejistý a zkrachovalý hrdina, který žije ve své slavné minulosti. Výjevy z ní jsou k vidění na stěnách jeho zaprášené jeskyně v Hale hrdinství, muzeu, které vystavěl na svou počest.

Soudce Pařátek /Judge Peckinpah

Soudce Pařátek je namyšlený řečník, který neustále druhé poučuje a poslouchá sám sebe tak rád, že se stal soudcem. Jeho venkovská soudní síň, ze které dohlíží na bezpečnou a šťastnou ptačí komunitu, obvykle zeje prázdnotou. Aby byl vyšší než ostatní, sedí na ramenou Cyruse a dívá se na ostatní spatra, vychutnává si svou moc a upřímně se směje svým vlastním vtipům. Učarovali mu jeho noví přátelé – prasata a je ochoten udělat vše pro to, aby se při své návštěvě Ptačího ostrova cítili co nejspokojeněji.

Cyrus /Cyrus

Cyrus má jedno z nejhorších povolání na Ptačím ostrově – je „nosičem“ soudce Pařátka, který mu sedí na ramenou, aby byl vyšší než kterýkoliv jiný pták v této malé komunitě a působil významněji. Jako by to nestačilo, je navíc Cyrus velmi silně alergický na materiál podšívky soudcova taláru, což znamená, že nezvladatelně a vytrvale kýchá, kdykoliv na něm soudce sedí. Navzdory dlouhým hodinám stráveným popotahováním ve tmě je Cyrus velice veselý a zvídavý a neustále se svým charakteristickým hlasem ptáka s věčně ucpaným nosem na něco vyptává.

Leonard /Leonard

Leonard je okouzlujícím a charismatickým mluvčím všech prasat. Leonard, v jehož osobě se mezinárodní velvyslanec pojí s podomním obchodníkem a šejdířem, si okamžitě všechny ptáky získá svou vstřícnou a milou povahou. Jedná s ostatními s velkou dávkou upřímnosti a nadšení a předává naivním a důvěřivým ptákům množství darů z Prasečáku. Jeho světáctví na ně udělá ohromný dojem a nadšeně mezi sebe prasata přijmou. Nám ale začíná pomalu docházet, že na Leonardově až příliš širokém a diplomatickém úsměvu není možná tak docela vše v pořádku. Leonard je chytřejší, než vypadá, a jeho přátelství by mohlo být jenom zástěrkou pro nějaký záludnější a zákeřnější plán.

Ross /Ross

Ross je Leonardovo „pravé kopýtko“. Ačkoliv nepatří k těm nejinteligentnějším prasatům, přistupuje ke své práci s velkou dávkou nadšení. Ať už se zrovna v roli prasečího diplomata vřele objímá s ptáky, nebo se pokouší obsluhovat zařízení, jakými jsou kladky či výtahy, má u toho Ross obvykle na tváři přihlouplý úsměv a smyčka na jeho ocásku působí velice čiperným dojmem.

Shirley /Shirley

Shirley je jednoznačně nejstarším ptákem na ostrově, ale navzdory svému pokročilému věku neztratila nic ze svého mladického elánu. Odjakživa se chovala velice přímočaře a řídila se heslem „co na srdci, to na jazyku“. Shirley se nestará o to, co si druzí myslí, a směje se vlastním vtipům a postřehům. Kdysi dávno mezi ní a Orlem Vazounem bylo něco víc – a je docela dobře možné, že jiskřičky onoho vztahu ještě stále slabě žhnou.

Hal /Hal

Hal je městský bubeník, který hraje na bonga, je pozoruhodně nadaný hudebník. Je také velice veselý a přátelský. Kvůli svému obřímu zobáku, který způsobuje, že svou postavou tak trochu připomíná bumerang, mívá občas jisté problémy s rovnováhou.

Bubla /Bubbles

Bubla, velký stydlín a nemluva s velice příjemným vystupováním, je miláčkem všech. Má ojedinělou schopnost nafouknout se na mnohonásobek své obvyklé velikosti, pokud je zrovna rozrušený nebo pokud ho snad dokonce něco rozzlobilo.

Anifilm 2016 už má své vítěze

Články, které by tě mohly zajímat