Právě vysíláme

Back to rádio Evropa 2 – Leoš, Patrik, Katka a Zorka

1. září 2021 11:50
Back to rádio Evropa 2 – Leoš, Patrik, Katka a Zorka

Stejně, jako se děti po letních prázdninách vrací do školních lavic, usedají znovu za mikrofon i oblíbení moderátoři. Ranní show Evropy 2 s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým vstupuje už do 24. sezóny. Po mateřské dovolené se vrací do vysílání moderátorka Zorka Hejdová a zprávařka Katka Říhová.

Ranní show Evropy 2 s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým – to už je prostě klasika, tu si vybaví asi každý, když se řekne zábavný pořad v rádiu. Spolu s nimi dnes otevírá 24. sezónu rádiové legendy Katka Říhová. „Mám radost, že od září můžu opět začít chodit do zábavy, protože moderování Ranní show není práce,“ těšil se již předem Leoš Mareš.

Já jsem se nejvíce těšil na svoje kolegy, na ředitele a na celé vedení. A trochu i na kolegy jako Pavel Cejnar, který je nesmírně šikovný, ale on to ví,“ řekl tak trochu žertem Patrik Hezucký.

Jejich kolegyně Katka Říhová na srpnovém Summer Campu Evropy 2 řekla: „Léto jsem si užila sice bez vysílání, ale za to na mateřské, takže to byl větší zápřah, než kdybych chodila do rádia. Bylo to krásné léto a vlastně mě trochu mrzí, že už končí. To ale znamená, že za chvilku už se uslyšíme v éteru, a to je zase věc, na kterou se těším. Takže se vlastně pořád na něco jenom těším.“

Zatímco Leoš Mareš a Patrik Hezucký se do vysílání vracejí po dvouměsíční prázdninové pauze, Zorku Hejdovou a Katku Říhovou posluchači slyší po téměř půlroční pauze, během které se staly maminkami.

Zorka Hejdová se vrací do Odpolední show Evropy 2 ke kolegovi Tomáši Zástěrovi. „Přestože je pro mě teď péče o syna prioritou, od osmnácti let jsem v éteru a teď mi to chybělo, ne že ne,“ přiznává Zorka Hejdová. Dodává: „Skloubit mateřské a pracovní povinnosti a najít balanc mezi tím bude pěkná výzva, ale já se těším a věřím, že to zvládneme.“

O syna Zorky Hejdové Nikolase se bude převážně starat tatínek Míra Hejda, počítá se ale také s pomocí babiček a kamarádky. „V rádiu mám domluvený režim, který mi umožní být zpět v práci, a přesto co nejvíc s malým. Každopádně Nikolas bude samozřejmě co nejvíc s tatínkem. Určitě využijeme i babičky a moje kamarádka ze základní školy pracuje jako chůva, takže jsem domluvená s ní. Asi bych měla obavy svěřit Nikolase někomu úplně cizímu, muselo by to být na hodně dobré doporučení,“ prozrazuje moderátorka.

Chůva se bude starat také o dceru Katky Říhové. „Sofince je teď půl roku, tak doufám, že to spolu zvládneme,“ věří moderátorka, pro kterou bylo toto léto jiné než ta předchozí. Zatímco Katka se odhodlala s malou Sofinkou vyrazit v létě do zahraničí, Zorka Hejdová si ho užívala doma v Čechách. „Upřímně, cestování mi chybí, ale to si užijeme, až bude Nikolásek trošku větší. Počasí u nás bohužel za moc nestálo, takže grilovačky a koupačky bych spočítala na prstech jedné ruky,“ směje se moderátorka Zorka Hejdová.

Články, které by tě mohly zajímat