Právě vysíláme

DESPERADOS HIGH JUMP 2018: Představujeme 5 nejlepších skokanů letošního mistrovství!

19. července 2018 11:30
DESPERADOS HIGH JUMP 2018: Představujeme 5 nejlepších skokanů letošního mistrovství!

I letos se do zatopeného lomu v Hřiměždicích u Příbrami sjede světová skokanská špička! Přední cliffdiveři naší planety poměří své síly při skoku z výšky 12, 16 a 20 metrů. Který z nich si přiveze cenu vítěze ikonického závodu Desperados High Jump 2018? Vyhrát sice může kdokoliv, ale my vám představíme 5 skokanů, kteří se nejspíš umístí mezi vrchní příčky. Tyhle skokany na Desperados High Jumpu prostě musíte vidět!

Akce Desperados High Jump se uskuteční o víkendu 3. a 4. srpna 2018. Celkem se každý rok na ikonické akci představí až devadesát skokanů ze všech koutů světa a letošní ročník představí dosud nejkvalitnější soupisku skokanů vůbec. Máte se opravdu na co těšit! Abychom vám to ještě o kousek zpestřili, vybrali jsme vám seznam pěti nejlepších skokanů, jenž se představí na letošním Desperados High Jump 2018.

Aidan Heslop

Teprve šestnáctiletý skokan Aidan Heslop z Velké Británie. Trénuje od svých 12let a již nyní je postrachem svých starších soupeřů. Loni obhájil bronzovou medaili na Evropském juniorském mistrovství v Norsku. Pro účast na Mezinárodním mistrovství světa skákání ve Švýcarsku nesplňoval věkovou hranici, byla mu však udělena výjimka a triumfoval ze závratné výšky 18,5 m proti jeho zkušenějším soupeřům. Heslop se věnuje highdivingu ve své rodné Británii, kde trénuje pod dohledem nejlepších trenérů. Něco nám říká, že o tomhle klukovi ještě uslyšíme a možná to bude už brzy a to pod olympijskými kruhy.

 

Andy Hulliger

Reprezentant Švýcarska se účastní High Jumpu již od roku 2009. Andreas Hulliger Desperados High Jump v minulosti již několikrát vyhrál, patří mezi světovou skokanskou špičku a nejnadějnější skokany současnosti. Je mistrem Evropy v cliffdivingu, do svého repertoáru zařazuje ty nejtěžší skoky. Průpravu na skoky ze skály mu dala gymnastika, cliffdivingu se věnuje od svých čtrnácti let. Působí také jako hlavní organizátor World High Diving Federation, která pravidelně pořádá evropský šampionát.

 

Laso Schaller

Dalším závodníkem je Laso Schaller, taktéž reprezentant Švýcarska, je držitel světového rekordu ve výšce skoku do vody z 59 metrů. Při rekordním skoku narazil na vodní hladinu v neuvěřitelné rychlosti 120 km/hod. Na Desperados High Jumpu pravidelně soutěží ve skocích z 12 metrů a 16 metrů, vidět ho také můžete při exhibičních skocích. Na stálici High Jumpu Lasa Schallera se můžete těšit i letos. Vzhledem k tomu, že na High Jumpu bude zařazena i soutěž z 20 metrů, jistě se představí i v královské disciplíně.

 

Ian Jevnick

Ian Jevnick je americký skokan a akrobat ze Severní Karolíny, který se skokanské kariéře věnuje již 20 let. Od roku 2013 vystupuje v různých skokanských a akrobatických show všude po světě. Jeho hlavním cílem je vystoupení v Cirque du Soleil, přičemž jeho zaměřením je ruský swing. Na High Jumpu bude letos poprvé. Ian se na týden zábavy a tréninku v České republice velmi těší a věří, že to bude přínosná zkušenost. Mimo skákání a akrobacii se také věnuje skateboardingu, snowboardingu a surfuje.

 

Jan Wilko Heinzel

Německý skokan Jan Wilko Heinzel se na 19. ročníku Desperados High Jump představí jíž po deváté. V patnácti letech začal se skákáním, o pár let později ho uhranul highdiving, kterému se profesionálně věnuje doteď. Člen Německého národního týmu highdivingu drží osobní rekord ve skoku ze třiceti metrů. Jan Wilko Heinzel také pravidelně předvádí i exhibiční skoky.

Proč je super dávat sám sobě neustále nějaké výzvy?

Články, které by tě mohly zajímat