Právě vysíláme

DIE ANTWOORD míří do Prahy! Vydali nový klip a oznámili koncert v Holešovicích

5. června 2018 7:55
DIE ANTWOORD míří do Prahy! Vydali nový klip a oznámili koncert v Holešovicích

Jihoafrické duo Die Antwoord vydává nový klip k singlu Alien! Kapela taky veřejně oznámila, že koncem srpna vystoupí v Praze!

Die Antwoord jsou zpět! Kultovní jihoafrická skupina míří opět do Prahy, 20. srpna vystoupí na pražském Výstavišti. Jsou kontroverzní, neortodoxní, ale zároveň ohromně zábavní. Dvojice se skládá ze členů Yolandi Visser (vlastním jménem Anri Du Toit) a Ninja (vlastním jménem Watkin Tudor Jones). Ti svým nekonformním punkovým stylem rapují a zpívají ve směsici angličtiny a jinými jihoafrickými dialekty. Vždy je doplňuje DJ.

ČTĚTE TAKÉ: DIE ANTWOORD přijedou do Prahy a Evropa 2 Ti na tenhle koncert dá několik vstupenek denně!

Styl, který tato skupina propaguje, je nazýván jako zef. V zásadě se jedná o pravý opak toho, o co se snaží rappeři na západě, především v USA. Zatímco jim jde primárně o to oslnit ostatní bohatstvím, u kultury zef jde v zásadě o pravý opak. Proponenti tohoto stylu vyznávají motto: „Jste chudí, ale chováte se jako nejbohatší na světě.“ To vše je vidět ve většině videoklipů Die Antwoord, ze kterých je nejnovější právě k singlu Alien.

 

Die Antwoord se proslavili hlavně díky dech beroucím živým vystoupením. Oni totiž přinášejí na pódium energii, která je vidět u málokterých interpretů. Jak říká samotná kapela: „Poslouchat nás jen z počítače, to je jako cákat se ve vaně a předstírat, že se koupete v oceánu. To prostě musíte zažít.“ Při koncertu v Praze je bude navíc doprovázet senzační jihoafrická skupina Moonchild Sanelly.

V České republice Die Antwoord koncertovali celkem třikrát, naposledy loni na hudebním festivalu Rock For People. Poprvé se samostatně představili v roce 2010 v pražské Lucerně, a v roce 2016 beznadějně vyprodali koncertní prostor ve Žlutých lázních. Vypadalo to, že skupina se už v Česku neobjeví, ale přece jenom své fanoušky znovu mile překvapila. Kdo nemá lístek, tak honem, lístky budou mizet rychle! Dobrá zpráva je, že se o ně soutěží i na Evropě 2, a to tento týden během Odpolední show s Tomášem Zástěrou a Koko. Nenechte si to ujít!

Galerie: Co z vás udělají plastiky

Články, které by tě mohly zajímat