Právě vysíláme

Druhý Summer Camp Evropy 2

Po prvním ročníku našeho letního tábora, nešlo než na úspěch navázat a vrhnout se směle do ročníku druhého!

Sobota

Do tábořiště u vesničky Zámostí-Blata dorazili naši táborníci odpoledne a byli přivítáni hlavním vedoucím Tomášem Zástěrou. Hned po příjezdu byli rozřazeni do oddílů a ubytování ve stanech. Den první byl ve znamení vybalování a seznamování se s programem tábora u táboráku s buřtama! 🔥🔥🔥 Ve volném čase pak děti hrály ping-pong nebo stolní fotbal, který se těšil velké oblibě. První den také padlo mnoho otázek a větu: „Kdy přijede Leoš Mareš?“ slyšeli vedoucí snad tisíckrát. 😊 Dostat pak všechny do spacáků po večerce byl trochu nadlidský výkon, ale povedlo se. Oddíl s nejstaršími dětmi si také vyzkoušel vůbec první hlídku, kterou všichni statečně zvládli.

Neděle

V neděli byla na programu výroba oddílových vlajek, vymýšlení pokřiků, hraní her v lese (znáte Pašeráky?), podepisování deníčků a pořizování selfie. Do tábora totiž dorazil Leoš Mareš se svým parťákem Patrikem Hezuckým. Celý tábor dobrých dvacet minut hlasitě vřískal a foťáky cvakaly jako o život. A i když nás poprvé na táboře zastihl mohutný déšť, program nám to nezkazilo. Večer nás totiž u táboráku čekal hvězdný hudební host, který předvedl úžasné vystoupení a skvělou improvizaci. Díky moc, Tomáši, byla to pecka!

Pondělí

Dopoledne bylo na pořadu dne vyhlašování nejlepší oddílové vlajky a představování pokřiků. 🏴‍☠️ Nejlepší pokřik měli podle poroty složené z Tomáše Zástěry a Leoše Mareše Hlučňáci! Všechna družstva si dala s vlajkami i s pokřiky velmi záležet a vážně se jim povedly. Vítězem se však mohlo stát jen jedno družstvo, a to mělo z výhry ohromnou radost. Táborová kuchyně dětem i vedoucím chutná. Rajská omáčka zabodovala a na přídavek se dokonce stály i fronty.

Později jsme si udělali výlet do Prachovských skal a večer jsme stihli i diskotéku s DJi Petrem Říbalem a Ondrou Urbanem.

Úterý

Třetí den Summer Campu byl nabitý! Dopoledne byl na programu naučný workshop o médiích a nástrahách na sociálních sítích, o který se postarala organizace Člověk v tísni! Děkujeme! 👏🏽 Odpoledne děti bojovaly v Kanadsko-Finské stezce, která jim dala pořádně zabrat. 💪🏽 Pohodový večer pak strávily u ohně, kde se učily táborové písně s moderátorem Jindrou Eklem a Tomášem Zástěrou 🔥🎶!

Středa

Čtvrtý den byl plný neuvěřitelných zážitků 😍! Ráno za dětmi přijela Zorka Hejdová. Odpoledne jsme absolvovali olympiádu, kterou slavnostně zahájil vedoucí tábora Tomáš Zástěra. 👏 Ve volném čase si děti připravovaly zvídavé otázky pro Michala Malátného, frontmana kapely Chinaski, se kterým večer udělaly zajímavý otevřený rozhovor. Táborová kuchyně všem chutná a rizoto zabodovalo dokonce i u kapely! Po večeři následovalo velké finále: koncert kapely Chinaski u ohně! 🎶🔥 Co víc si člověk může přát? Těšíme se na zítřek! 😍

Čtvrtek

Čtvrteční program letního tábora začal zajímavým workshopem Lucky Bechynkové, na kterém si děti mohly vytvořit vlastní náramek. Některým to šlo rychle, jiným pomaleji, ale díky pomoci Lucky se všem podařilo vyrobit originální suvenýr ze Summer Campu Evropy 2! Jakmile byly všechny náramky hotové, začaly přípravy na živé vysílání přímo z kempu.

Živé vysílání z prostoru mimo studio je pro produkční a moderátory trochu náročné, ale Pavel Cejnar s Luckou Bechynkovou žádné znamení stresu ani nepohodlí neprojevili. „Já tohle prostě miluji,“ přiznal Pája těsně před začátkem vysílání. Po zprávách se představily jednotlivé oddíly dětí, které posluchačům popsaly, jak vypadají jejich vedoucí. Některé popisy byly opravdu zajímavé!

 

Páju v 15:00 hodin vystřídali Tomáš Zástěra se Zorkou Hejdovou. Populární moderátorský pár během vysílání představil speciálního hudebního hosta: tábornici Luisu. Mladá zpěvačka do éteru zazpívala naprosto bezchybnou verzi písně Shallow z filmu Zrodila se hvězda.

Ve 20:00 hodin začala jedna z nejpestřejších událostí celého dne: diskotéka s Ondrou Vodným. Charismatický DJ opět ukázal, proč ho mnozí považují za jednoho z nejlepších českých DJů. Na diskotéce nechyběly konfety, suchý led či pořádná dávka hudebních hitů!

Pátek

Poslední den Summer Campu začal akční rozcvičkou, při níž si děti pořádně zasportovaly. Bylo to zapotřebí, jelikož jako první velká aktivita dne naše táborníky čekal workshop s Ondrou Vodným o světě DJingu. Po krátké úvodní hře přišla na řadu soutěž o nejlepšího DJe Summer Campu. Výkony některých táborníků byly naprosto skvělé. Známí DJové by si měli dát pozor!

Po poledním klidu čekalo děti další akční překvapení, tentokrát ve formě tanečních workshopů. Nadaná tanečnice Anna Sitnerová si vzala na starost první dva oddíly dětí. Ačkoliv mnozí z nich žádnou předchozí zkušenost s tancováním (zejména hip-hopového žánru) neměli, Anna je za pouhou hodinu stihla naučit povedenou taneční choreografii! O zbylé oddíly dětí se postarali Alena Langerová a Michal Hostaša z taneční školy Duckbeat Dance School. Tato sehraná dvojice tanečníků ukázala dětem, jak se tančí breakdance a na závěr je vyzvala, aby zkusily co nejdéle vydržet v pozici plank! Fyzicky náročnou soutěž si nemohl nechat ujít ani vedoucí kempu Tomáš Zástěra.

Předpověď počasí na večer bohužel nevypadala dobře, a tak se rozhodlo, že se dětem v hlavní jídelně pustí film Coco. Během promítání několikrát silně zahřmělo a nebe rozčíslo pár blesků. Dětem to ovšem nevadilo. Možná se táborníci nebáli i kvůli tomu, že měli plná bříška dětského šampaňského a ovoce!

Sobota

Déšť bohužel vydržel i přes noc, a tak jsme se poslední ráno vzbudili a zjistili, že hřiště na plážový volejbal se proměnil v jakousi amazonskou bažinu. Táborníci byli ovšem dobře připraveni a nenechali se nepříjemným počasím odradit.

Nálada v kempu byla v sobotu ráno poněkud smutná. Bylo jasné, že táborníkům se domů ještě nechce. I vedoucí oddílů během snídaně přiznávali, že jim děti přirostly k srdci. Všechno ovšem má svůj čas. Po snídani si táborníci sbalili věci a uklidili stany. Tomáš je následně svolal na dvůr, kde se konal poslední nástup letošního letního tábora. Náš vedoucí dětem vysvětlil, že nadešel čas na jedno poslední překvapení: los o tři chytré telefony Huawei! Vylosovala se tři jména a šťastní výherci si domů odnesli zbrusu nové modely Huawei Mobile Y5P.

 

„Tábore Evropo 2 nazdar!“ prohlásil na závěr nástupu Tomáš. „Zdar! Zdar! Zdar!“ zněla odpověď od táborníků. Letošní Summer Camp Evropy 2 je sice za námi, ale už teď se těšíme na příští rok.

 

 

Partnerem je Advokátní kancelář Dostál & Sorokáč – právní podpora vašeho úspěchu pro život i business.

www.ak-ds.cz

 

Partnerem jsou nové smartphony Huawei Y5P a Y6P – užij si pořádný displej a výkon za super cenu.

www.consumer.huawei.com/en/phones/y5p

www.consumer.huawei.com/en/phones/y6p

Michaela KaravarakisMichaela Karavarakis24. srpna 2020 12:27