Právě vysíláme

Evropa 2 Raw: Artemas bourá hitparády a Benson Boone zpomalí i v Praze

28. března 2024 13:09
Evropa 2 Raw: Artemas bourá hitparády a Benson Boone zpomalí i v Praze

Evropa 2 Raw, to je Top 50 nejnovějších singlů, které právě vyšly. Poslouchej syrovou muziku, ještě než ji provaří rádia. V appce Evropy 2, na našem webu, v playlistu na Spotify a v Youradiu. Každý týden přidáváme pět nových skladeb.

Chceš konzumovat zaručeně nejčerstvější hudbu? Mít přehled o nových skladbách v momentě, kdy vyjdou? Webové rádio Evropy 2 s názvem Raw hraje ty nejnovější pecky! Každý týden pět žhavých novinek v playlistu celkem padesáti aktuálních hitů – to je Raw Evropy 2.

 

Jaké novinky představujeme tento týden?

Artemas – I Like The Way You Kiss Me

Přijal biblické jméno a rozsekal hitparády. 24letý britský hudebník žijící v Londýně je typickým představitelem nové generace hudebníků, která odhodila okázalou hipsterskou IDGAF filozofii (anglický akronym pro „I don’t give a f**k“, volně přeloženo jako „Vůbec mě to nezajímá“) a k propagaci vlastní tvorby nepokrytě využívá všech možností digitálního světa. Jejich přístup je přitom stejně autentický a vášnivý jako u umělců před nimi. Artemas vydal v únoru mixtape Pretty, kde najdete i virální hity If U Think I’m Pretty a Cross My Heart. V týdnu teď přidal nový singl I Like The Way You Kiss Me a… během 48 hodin se s ním proboural až do Top 5 na českém Spotify

Benson Boone – Slow It Down

Americký zpěvák Benson Boone v červnu dorazí do Prahy, kde se představí v relativně intimním prostoru Lucerna Music Baru. Mladík aktuálně vládně světu s působivou písní Beautiful Things, a tak je velmi pravděpodobné, že další koncert v Čechách (uskuteční-li se) odehraje ve výrazně větším prostoru. Šance vidět zářící hvězdu v prostředí malého klubu se tak nejspíš už nebude opakovat. Novinkou Slow It Down poutá Benson Boone na dubnové vydání debutového alba Fireworks & Rollerblades

Karin Ann – False Gold

Slovenská zpěvačka Karin Ann vydá v pátek 10. května 2024 své první album Through The Telescope. Nahrávka vznikala pod producentským dohledem Benjamina Lazara Davise z americké kapely Okkervil River a předznamenává ji singl False Gold. Písničky z nového alba představila i na festivalu v texaském Austinu a na Fashion WeekuNew Yorku. Aktuálně ji čeká ještě koncert v Grammy Museu v Los Angeles.

Rea Garvey feat. Picture This – Somewhere Close To Heaven

Po úspěšných singlech Perfect In My Eyes a Free Like The Ocean přichází Rea Garvey s dalším chytlavým trackem, tentokrát s názvem Somewhere Close To Heaven. Charismatický zpěvák původem z Irska si ke spolupráci přizval kapelu Picture This, poprockový band ze své domoviny. „V písni Somewhere Close To Heaven jsme se snažili zachytit naše irské kořeny a vrozenou lásku k hudbě,“ říká Rea Garvey o spolupráci s Picture This. „Singl je zápisem z deníku každého Ira, který žije v zahraničí. Rádi zpíváme, tančíme a užíváme si život. A tehdy jsme v našich srdcích a myslích opět doma,“ dodává.

Toby Romeo feat. Sam Fischer – Shine

Taneční rytmy s lehkými doteky popu a folku. To je nový song Shine, na kterém spolupracovali 23letý DJ Toby Romeo a australský zpěvák Sam Fischer. „Asi jako většina lidí, i já jsem velký fanoušek Sama od singlu This City. V roce 2022 jsme se stali dobrými přáteli a o rok později jsme se potkali v londýnském studiu. Tak se zrodilo Shine,“ popisuje počátky spolupráce Toby Romeo. Nový track je tak krásnou kombinací talentu a energie obou interpretů a skvělou taneční hymnou.

5 novinek pro tento týden

Evropa 2 Raw si můžeš pustit tady 👇

 

Tu nejčerstvější hudbu, která právě vyšla, najdeš
v mobilní appce Evropy 2,
na Youradio
i na Spotify.

 

Články, které by tě mohly zajímat