Právě vysíláme

Evropa 2 Raw: Jared Leto se vrací na Mars a Ed Sheeran roztahuje závěsy

17. května 2023 12:36
Evropa 2 Raw: Jared Leto se vrací na Mars a Ed Sheeran roztahuje závěsy

Evropa 2 Raw, to je Top 50 nejnovějších singlů, které právě vyšly. Poslouchej syrovou muziku, ještě než ji provaří rádia. V appce Evropy 2, na našem webu, v playlistu na Spotify a v Youradiu. Každý týden přidáváme pět nových skladeb.

Chceš konzumovat zaručeně nejčerstvější hudbu? Mít přehled o nových skladbách v momentě, kdy vyjdou? Webové rádio Evropy 2 s názvem Raw hraje ty nejnovější pecky! Každý týden pět žhavých novinek v playlistu celkem padesáti aktuálních hitů – to je Raw Evropy 2.

Jaké novinky pro tebe máme tento týden?

Alvaro Soler – Muero

32letý španělský fešák Alvaro Soler připravil i na letošní rok letní hitovku. Singl Muero je chytlavá, feel-good skladba na pomezí disca a latinského popu. Muero znamená umírám, ale ve španělštině se používá ve významu podobném spojení nemůžu se dočkat. Jak vysvětluje samotný Alvaro, song je o osudovém setkání: „Vidíte toho člověka a zoufale se o něm chcete dozvědět víc. Doslova umíráte touhou poznat toho záhadného jedince blíže. Jsem nesmírně citlivý na určité vibrace a okamžitě poznám, jestli jsem s někým na stejné vlně – přesně o tom je tato píseň.“

Bring Me The Horizon – Lost

Britská rocková parta Bring Me The Horizon vydává nový singl Lost, který navazuje na singly Die 4 U a Strangers. Premiéru skladby Lost doprovází filmový videoklip, který se natáčel v Los Angeles a je to šokující hororový film…

Ed Sheeran – Curtains

Britská superhvězda Ed Sheeran, jak známo 5. května 2023 vydal nové album Substract (-). Po singlech Celestial, Eyes Closed a Boat z něj teď vychází už čtvrtý singl Curtains. Je to song o boji o duševní zdraví a touze po svobodě a slunci. Text naznačuje, že se hlavní hrdina skrývá, a i když byl nalezen a je čas vyjít z temnoty a postavit se světlu.

Harry Styles – Satellite

Satellite je čtvrtým singlem z kritikou oceňovaného alba Harry’s House, které se stalo dvakrát platinové a získalo cenu Grammy v kategorii Album roku. Singl doprovází videoklip, který režíroval Aube Perrie – tento režisér předtím vytvořil surrealistický klip k písni Music For A Sushi Restaurant. Koncem minulého týdne si fanoušci všimli, že se za slavnými dveřmi na umělcovy webové stránky něco děje. Zhasla světla a na práh vystoupil malý robot, který byl již dříve spatřen na pódiu během jednoho z jeho koncertů v Los Angeles. Kdo to je? To se dozvíme z videa – i když, typicky v Harryho stylu, zanechává více otázek, než odpovědí.

Thirty Seconds To Mars – Stuck

Americká rocková kapela v čele se zpěvákem a populárním hercem Jaredem Leto se po pěti letech vrací na scénu s velkou parádou. Už v září se totiž můžeme těšit na nové, již šesté studiové album It’s The End Of The World, But It’s A Beautiful Day, ještě předtím nás ale legendy z Los Angeles potěšili novinkou Stuck. „Má neuvěřitelně kreativní maminka vštěpovala mně i bratrovi od mala lásku k umění a fotografii. Video k singlu Stuck je láskyplným dopisem některým z mých oblíbených fotografů,“ říká Jared a zmiňuje jména jako Richard Avedon, Irving Penn, Robert Mapplethorpe, Diane Arbus a Herb Ritts.

5 novinek pro tento týden

Evropa 2 Raw si můžeš pustit tady 👇

 

Tu nejčerstvější hudbu, která právě vyšla, najdeš
v mobilní appce Evropy 2,
na Youradio
i na Spotify.

Články, které by tě mohly zajímat