Právě vysíláme

Evropa 2 Raw: Linkin Park vydávají poslední píseň s Chesterem a Robert Grace je v Euforii

1. března 2024 8:41
Evropa 2 Raw: Linkin Park vydávají poslední píseň s Chesterem a Robert Grace je v Euforii

Evropa 2 Raw, to je Top 50 nejnovějších singlů, které právě vyšly. Poslouchej syrovou muziku, ještě než ji provaří rádia. V appce Evropy 2, na našem webu, v playlistu na Spotify a v Youradiu. Každý týden přidáváme pět nových skladeb.

Chceš konzumovat zaručeně nejčerstvější hudbu? Mít přehled o nových skladbách v momentě, kdy vyjdou? Webové rádio Evropy 2 s názvem Raw hraje ty nejnovější pecky! Každý týden pět žhavých novinek v playlistu celkem padesáti aktuálních hitů – to je Raw Evropy 2.

 

Jaké novinky představujeme tento týden?

Calvin Harris feat. Rag’n’Bone Man – Lovers In A Past Life

Lovers In A Past Life je druhou spoluprací Calvina Harrise a Rag’n’Bone Mana po veleúspěšném singlu Giant z roku 2019. Calvin Harris nedávno získal nominaci Grammy v kategorii Best Pop Dance Recording za píseň Miracle, stejně jako 3 Brit Awards v kategoriích Pop Act, Dance Act a Song Of The Year. Rag’n’Bone Man přesvědčil celý svět o své vyjímečnosti díky svému 4x platinovému albu Human z roku 2017. V roce 2021 představil umělec své druhé album Life By Misadventure.

Cyril – Stumblin‘ In

Skladba Stumblin‘ In byla na přelomu 70. a 80. let velkým hitem i v zemích východní Evropy. Nahráli ji Chris Norman a Suzi Quatro a šlo o vůbec první skladbu, kterou Chris Norman jakožto člen skupiny Smokie nahrál jako sólový umělec. Nové generaci posluchačů ji v roce 2022 představili tvůrci kontroverzního dramatického seriálu společnosti Netflix o masovém vrahovi Jeffrey Dahmerovi, kteří ji použili v jedné z epizod. S její taneční podobou nyní boduje v hitparádách australský producent Cyril. Cyril Riley pochází z Nového Jižního Walesu a už v poměrně útlém věku už uměl hrát na kytaru, piano i bicí. Později odstartoval kariéru DJe a festivalového promotéra. Po sérii neúspěchů však přišly finanční i osobní problémy, drogová závislost a život bez domova. V roce 2018, kdy se na ulici málem předávkoval, si uvědomil, že je nejvyšší čas něco změnit. Pomohla mu jeho cílevědomost a pracovitost. Dnes žije v Darwinu a je z něho uznávaný producent taneční hudby, jehož skladby na sociálních sítích sdílejí fotbalisté Bayernu Mnichov. Jeho atmosferická klubová verze Stumblin‘ In se vyšplhala na první místo ve více než dvaceti zemích světa!

Linkin Park – Friendly Fire

Linkin Park ohlásili vydání singlové kolekce Papercuts (Singles Collection 2000–2023). Půjde o první oficiální sbírku hitů skupiny. K 16 známým položkám kapela přidala 2 dosud nevydané skladby. Jednou z nich je i písnička Friendly Fire původně napsaná pro album One More Light. Jedná se o poslední nahrávku, kterou s Linkin Park udělal Chester Bennington. Mimochodem, spoluautorem skladby je Jon Green, člen kapely The Bonfires, který má být podepsán i pod druhou dosud nezveřejněnou písní Tidal Wave

Robert Grace – Euphoria

Robert Grace se již může pochlubit působivými 3,2 miliony sledujících na tiktoku. Talentovaný zpěvák a autor textů z Irska se nyní vrací s novým singlem Euphoria. Píseň byla produkována Jacksonem Foote – zkušeným producentem, který spolupracoval s takovými umělci jako Zara Larsson, David Guetta a Jennifer Lopez. Inspirací pro singl Euphoria byla televizní série stejného názvu. Refrén písně se zaměřuje na boj hlavní postavy Rue se závislostí. „Je to emocionální píseň, která vypráví o útěku před problémy, o předávání špatných rad a lístosti z toho, že jsme neudělali lepší rozhodnutí,“ vysvětluje Robert Grace.

YouNotUs feat. Zak Abel – Midnight Lover

Popové melodie plné mocných synťáků kombinovaných s houseovými beaty –  to je nový track Midnight Lover, který má na svědomí německé duo producentů YouNotUs. Hitmakeři z Berlína tentokrát přizvali ke spolupráci Zaka Abela, 28letého britského zpěváka a skladatele. „Se Zakem jsme se potkali už před 5 lety a od té doby jsme chtěli mít jeho hlas na našem tracku,“ říkají YouNotUs.

5 novinek pro tento týden

Evropa 2 Raw si můžeš pustit tady 👇

 

Tu nejčerstvější hudbu, která právě vyšla, najdeš
v mobilní appce Evropy 2,
na Youradio
i na Spotify.

Články, které by tě mohly zajímat