Právě vysíláme

Evropa 2 Raw: Miley Cyrus jede na prázdniny k řece a Riton vysamploval cukr z 50 Centovy cukrárny

17. března 2023 11:31
Evropa 2 Raw: Miley Cyrus jede na prázdniny k řece a Riton vysamploval cukr z 50 Centovy cukrárny

Evropa 2 Raw, to je Top 50 nejnovějších singlů, které právě vyšly. Poslouchej syrovou muziku, ještě než ji provaří rádia. V appce Evropy 2, na našem webu, v playlistu na Spotify a v Youradiu. Každý týden přidáváme pět nových skladeb.

Chceš konzumovat zaručeně nejčerstvější hudbu? Mít přehled o nových skladbách v momentě, kdy vyjdou? Webové rádio Evropy 2 s názvem Raw hraje ty nejnovější pecky! Každý týden pět žhavých novinek v playlistu celkem padesáti aktuálních hitů – to je Raw Evropy 2.

Jaké novinky pro tebe máme tento týden?

Miley Cyrus – River

30letá americká zpěvačka Miley Cyrus v pátek vydala své už 8. studiové album s názvem Endless Summer Vacation a s ním i druhý singl River„Co se týče posloupnosti skladeb na albu, rozdělila jsem desku na dvě části: AM a PM. AM pro mě představuje ranní čas, kdy je tam šrumec a energie a je tam potenciál nových možností. Je to nový den. A v noční době je cítit únava, semletí a jakási ušmudlanost, ale zároveň i půvab. Večer je skvělý čas na odpočinek, čas na zotavení – neb je to čas jít ven a zažít divočinu. Los Angeles, to je určitá noční energie, ze které tak trochu cítíte, jak problémy vyvěrají na povrch, a to je pro mě velmi inspirativní,“ přibližuje album zpěvačka.

Riton feat. Soaky Siren – Sugar 

Britský DJ a producent Henry Smithson aka Riton se v roce 2021 celosvětově proslavil singlem Friday s chytlavým popěvkem It’s Friday then, it’s Saturday, Sunday what? We want that weekend, který dlouhé týdny vládl tanečnímu parketu, sociálním sítím i streamovacím službám.

Na konci letošního února vydal novinku Sugar, do které šikovně zakomponoval motiv z ikonické skladby Candy Shop od legendárního 50 Centa. Parťačku mu v explosivním tanečním bangeru dělá skladatelka a vokalistka Soaky Siren známá hlavně v Latinské Americe.

Pnau feat. Khalid – The Hard Way

Pnau je dvojice australských producentů, která mj. působí v projektu Empire Of The Sun, a v minulosti se proslavila hlavně spoluprací s Eltonem Johnem a Dua Lipou na megahitu Cold Heart.

Nyní se spojili s pětadvacetiletým americkým zpěvákem Khalidem a vznikl pohodový popový hit The Hard Way – vznešený synth-pop, který se vyznačuje vzletnými melodiemi a nesmírně jistým hookem, díky němuž může zazářit Khalidův hvězdný vokál. Oba umělci se skutečně opírají do svých vibrací a vytvářejí hloubku pocitů, přičemž Khalidovu zamilovanou lyriku a sentimentální emoce doplňuje schopnost Pnau vyvolat nostalgické zvukové prvky 80. let v moderní produkci.

Only The Poets – Even Hell

Britská kapela Only The Poets hrála před necelým měsícem jako předskokan Lewise CapaldihoO₂ areně a už v neděli 16. dubna 2023 a v pondělí 17. dubna 2023 vystoupí na vlastním koncertě v pražském klubu Roxy. Nejen své fanoušky chtějí na koncert nalákat energickým kytarovým singlem Even Hell. „Je to náš milostný dopis adresovaný hudbě. Chtěli jsme ukázat, jak moc si vážíme hudby a jak může pomáhat v situacích, kdy jste vystresovaní,“ říká zpěvák Tommy Longhurst s tím, že nejnovější nahrávka se opírá především o energický brit-pop.

Berre – Thrill Of It All

Pod přezdívkou Berre se skrývá 22letý belgický zpěvák s nezaměnitelným a charismatickým hlasem, který si získal miliony fanoušků po celém světě svými covery na sociální síti TikTok. Nyní představuje svou autorskou píseň Thrill Of It All o lásce k nesprávné osobě. „Singl je o uvědomění si, že jste se zamilovali do nesprávné osoby. Všechny náznaky už v tom vztahu byly, teprve teď ale vidíte všechny červené vlajky. Stále si pak vyčítáte, že jste si to neuvědomili dřív,“ říká Berre o nejnovějším singlu.

Tohle je 5 novinek pro tento týden

Evropa 2 Raw si můžeš pustit tady 👇

 

Tu nejčerstvější hudbu, která právě vyšla, najdeš
v mobilní appce Evropy 2,
na Youradio
i na Spotify.

Články, které by tě mohly zajímat