Právě vysíláme

Fanoušky DIE ANTWOORD v PRAZE rozehřeje dvojnásobný držitel Hudební ceny ANDĚL!

14. srpna 2018 11:16
Fanoušky DIE ANTWOORD v PRAZE rozehřeje dvojnásobný držitel Hudební ceny ANDĚL!

O předskokance Die Antwoord na letošním evropském turné, kterou bude Jihoafričanka Moonchild Sanelly, pořadatelé koncertu informovali již před nějakým časem. Nicméně stejně jako na posledním samostatném koncertu Die Antwoord v roce 2016 ve Žlutých lázních se na české fanoušky chystá jako druhý support i parádní zástupce české hudební scény! O koho jde?

Jako první předskokan kapely Die Antwoord vystoupí na pražském VýstavištiHolešovicích se svým DJ setem dvojnásobný držitel žánrové hudební ceny Anděl – rapper, DJ a producent Smack, přední představitel hudebního stylu grime u nás.

ČTĚTE TAKÉ: Koncert DIE ANTWOORD v Praze se blíží! Jste připraveni?

Smack se na české hudební scéně pohybuje již přes 10 let, jeho působení vedlo až k založení vlastního nejen hudebního labelu Archetyp 51. Svojí pevnou pozici si na české hudební scéně potvrdil získáním žánrových cen Anděl za dvě po sobě jdoucí alba P‘S A Love (2014) a Sick (2015). Kromě rapu se prosazuje i jako DJ, o čemž pravidelně přesvědčuje posluchače Radia 1 ve vlastním pořadu Radio51.

Svým DJ setem rozehřeje publikum i před pražským koncertem Die Antwoord 20. srpna na Výstavišti v Holešovicích.

Vstupenky jsou k dispozici v sítích TicketMaster, TicketPortal a GoOut za 950 Kč.

 

Dočtěte si o DJ Smackovi více na: www.smackery.com.

Druhá polovina prázdnin znamená pro jihoafrickou kapelu Die Antwoord vrchol letošní koncertní sezóny. Turné jim začalo v pondělí 6. srpna v ukrajinském Kyjevě a přes východ Evropy se začne pomalu přesouvat do blízkosti České republiky. Během třinácti zastávek se kapela v srpnu objeví na Ukrajině, v Litvě, v Rusku, Velké Británii, Německu, Polsku, Maďarsku, Slovensku, Francii a Švýcarsku. Desátá destinace bude patřit Praze, v pondělí 20. srpna obsadí Die Antwoord se svou bizarní a provokativní show pražské holešovické Výstaviště.

Jihoafričtí provokatéři od oznámení svého turné pracují na plné obrátky. V posledních měsících se hudební fanoušci dočkali nového videoklipu ke starší skladbě Alien a též nového singlu Golden Dawn s příslibem nového studiového alba.

Die Antwoord koncertovali v České republice celkem třikrát, poprvé se představili v roce 2010 v pražském Lucerna Music Baru, při druhé zastávce v roce 2016 vyprodali koncertní prostor ve Žlutých lázních a vloni zahráli na festivalu Rock For People. Jako support band doprovází Die Antwoord na letošním turné Jihoafričanka Moonchild Sanelly.

Die Antwoord vydali čtyři studiová alba: $O$ (2009), Ten$Ion (2012), Donker Mag (v překladu Dark Power) (2014) a Mount Ninji And Da Nice Time Kid (2016).

Koncert pořádá agentura Charmenko CZ.

 

Galerie obalů hudebních alb, které nikdy neměly vzniknout

Články, které by tě mohly zajímat