Právě vysíláme

Festival SZIGET má našláplý LINE-UP! Těšit se můžeš na GORILLAZ, DUA LIPU, SHAWNA MENDESE a THOMA ARTWAYE! Bude to vážně jízda

9. dubna 2018 12:30
Festival SZIGET má našláplý LINE-UP! Těšit se můžeš na GORILLAZ, DUA LIPU, SHAWNA MENDESE a THOMA ARTWAYE! Bude to vážně jízda

Festival Sziget je jedním z nejlepších v Evropě. Letos opět zazáří se svým programem. Čeká nás vystoupení mnoha hvězd, takže se máme rozhodně na co těšit.

Dvacátý šestý ročník festivalu Sziget se jako každý rok uskuteční na zeleném ostrově Óbudai v centru maďarské metropole. Ten se i letos v srpnu promění na legendární ostrov Svobody, aby v termínu 8. 8. – 15. 8. 2018 přivítal Szigeťany z více než 100 zemí světa. Návštěvníci se tak mohou těšit na ty největší hvězdy současného popu, jsou jsou hip-hopový král Kendrick Lamar, vyhlášený DJ Kygo nebo nepřekonatelně energičtí Arctic Monkeys. Dorazí také vizuální legendy, kapela Gorillaz, popová princezna a čerstvá držitelka ceny Brit Award, Dua Lipa i folk rocková partička Mumford & Sons. Se svoji show nezůstane pozadu ani melancholická popová zpěvačka Lana Del Rey či lamač dívčích srdcí, Shawn Mendes.

Europe Stage každoročně hostí interprety napříč celou evropskou hudební scénou. Slovensko bude na Szigetu reprezentovat rapper a freestyler Strapo. Nepřehlédnutelná osobnost na poli hip-hop a dvojnásobný vítěz celoslovenské soutěže ve free style battlu – Artattack Freestyle Battle. Druhým interpretem ze Slovenska je pop folkový zpěvák a skladatel Peter Aristone.

Jediným letošním zástupcem české hudební scény na prestižním festivalu Sziget bude zpěvák Thom Artway. A je znát, že z rozhodnutí pořadatelů, zařadit ho do programu, má sám zpěvák obrovskou radost: „Už jsem si chtěl kupovat vstupenku! Ale prý tam hraju! Jsem moc rád, že mohu být součástí festivalu, který má takový line-up a atmošku!“ Thom Artway za svoji první desku s názvem Hedgehog, která obsahuje i hit I Have No Inspiration, získal dvě Ceny Anděl 2016, a to v kategoriích Zpěvák roku a Objev roku. Je také výhercem mezinárodního projektu Czech Fresh. V nejbližší době čeká Thoma vystoupení na festivalu Musik Messe ve Frankfurtu nad Mohanem, showcase festivalu Great Escape a v průběhu jara zavítá také do Helsinek či Amsterdamu. V dubnu chystá premiéru singlu a videoklipu All I Know, což bude první vlaštovka z připravované desky, jejíž vydání je plánované na září 2018.

Nezapomeňte, ceny denních vstupenek jsou k dispozici již za 70 EUR. Pro ty, kteří si chtějí užít festival Sziget na víc dní, jsou připraveny třídenní a sedmidenní permanentky. Novinkou je také možnost zakoupit celotýdenní festivalovou vstupenky na splátky. Více informací najdete na: www.szigetfestival.com/cz.

Mrkni na video z minulého roku, který byl dost našlapaný:

Články, které by tě mohly zajímat