Právě vysíláme

Filmová premiéra s Evropou 2: Romance Chyby režiséra Jana Prušinovského

15. července 2021 12:20
Filmová premiéra s Evropou 2: Romance Chyby režiséra Jana Prušinovského

Falcon vás zve do kina na filmovou romanci Chyby. V kinech s Evropou 2 od čtvrtka 15. července 2021.

Jedna noc, kterou spolu stráví energická Ema a zahloubaný Tomáš, přeroste v něco, co ani jeden z nich nečekal. Vztah, láska a společné bydlení rychle vedou k tomu, že se Ema rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Toho ale její minulost nezajímá, protože podle něj mají oba žít jen teď a tady. Náhodné setkání s minulostí ovšem nečekaně odstartuje sérii události, která oběma obrátí život naruby.

 

“Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce. Odvyprávět příběh o tom, jak se do sebe dvě postavy zamilují, není nic jednoduchého,” říká režisér Jan Prušinovský, který má za sebou mimo jiné komediální seriály Most! a Okresní přebor nebo drama Kobry a užovky, za které si odnesl Českého lva v kategoriích Nejlepší film a Nejlepší režie.

Chyby jsou romance. To znamená, že příběh lásky ústředního páru nepodávají romantizujícím způsobem. Zkusili jsme zmapovat vznik silného a okolnostmi těžce zkoušeného vztahu, ve kterém se pouto mezi ústřední dvojicí vytváří skrze konflikty,” dodává Prušinovský.

Ten si pro hlavní role mileneckého páru vybral Pavlu Gajdošíkovou, nositelku Ceny divadelní kritiky za roli Maryši v ostravském Divadle Petra Bezruče, a Jana Jankovského, známého z ústeckého Činoherního studia. Pro oba jde o jejich první hlavní roli v celovečerního filmu. “Mám rád herce, kteří k roli přistupují s vyhraněnějším názorem a s režisérem hodně debatují. Pavla Gajdošíková i Jan Jankovský tohle splňují,” shrnuje Prušinovský.

Články, které by tě mohly zajímat