Právě vysíláme

Flashbacky se vrací! Co jsme ti tento týden nachystali?

7. září 2018 12:00
Flashbacky se vrací! Co jsme ti tento týden nachystali?

Po letní pauze se nám vrací oblíbená rubrika Flashback a tento týden jsme vám nachystali pořádné pecky! Nechyběli například David Guetta, Vanilla Ice nebo Alicia Keys. Pojďme si připomenout, které hity nám tito úžasní interpreti před léty nabídli.

David Guetta feat. The Egg – Love Don’t Let Me Go (Walking Away)

Tenhle mash-up singlu Walking Away od DJe The Egga a singlu Love Don’t Let Me Go od Davida Guetty v roce 2006 dobil prestižní britskou hitparádu UK Dance Chart a dočkal se úspěchu i v hitparádách ve Spojených státech a v Maďarsku. Klip k písničce se taky dočkal úspěchu – jako jeden z prvních klipů totiž obsahoval kombinaci break-dancu a parkouru. Mrkněte na něj níže!

 

Alicia Keys – Fallin‘ 

Alicia Keys vydala megahit Fallin‘ v rámci debutové desky Songs In A Minor v roce 2001. Od té doby se písnička, kterou vydala o pár měsíců před deskou jako singl, dočkala celosvětového úspěchu. Alicia Keys za singl získala tři ceny Grammy, spolu s oceněním pro píseň roku 2001.

 

Vanilla Ice – Ice Ice Baby

Kultovní hip-hopovou píseň Ice Ice Baby vydal rapper Vanilla Ice v roce 1989 a od té doby je singl stále považován jako jeden z nejlepších hip-hopových skladeb všech dob. Při skládání písničky se Vanilla Ice inspiroval jižní Floridou, kde vyrůstal. Rapper měl ale problém: v intru totiž použil kousek písničky Under Pressure od skupiny The Queen, aniž by jí označil jako spoluautory singlu. Vše se naštěstí vyřešilo mimo soud, a tak píseň zůstává dodnes populární hip-hopovou hymnou.

Zdroj: YouTube

 

Video: TOP 10 písniček za rok 2018

Články, které by tě mohly zajímat