Právě vysíláme

Herec a režisér Jiří Mádl natočil klip pro pivovar Bernard. Vzkazuje v něm: Držme se

7. dubna 2021 13:00
Herec a režisér Jiří Mádl natočil klip pro pivovar Bernard. Vzkazuje v něm: Držme se

S nápadem na klip přišel sám Jiří Mádl a spolumajiteli Rodinného pivovaru Bernard Stanislavu Bernardovi se hned zalíbil. „Jirka přišel s námětem, který naprosto rezonuje s tím, co chceme předávat dál. Vyplatilo se nechat mu volné ruce, vzniklo něco, co jde od srdce k srdcím.“

Herec Jiří Mádl se tentokrát ujal role režiséra. Natočil pět mikropříběhů, které se uzavírají v posledních okamžicích netradičně dlouhého 90vteřinového spotu. K vyprávění nebylo potřeba slov, příběhy se odehrávají pouze na podkresu melodie New Britain, árie neznámého autora pravděpodobně z Irska, v provedení klavíristy Petra Maláska.

V rozhovoru na Instagramu Evropy 2 pak Jirka Mádl prozradil, že nejdéle mu trval výběr herců. „Chtěl jsem, aby to byla mozaika deseti různých typů, které si nebudou podobné a každý bude reprezentovat někoho jiného,“ svěřil se. „Největší boj byl se sluníčkem a se sněhem, protože ještě týden před natáčením byla jedna lokace celá bílá. To by bylo sice krásný, ale ten spot by pak vypadal jako zimní,“ popisuje Jirka zákulisní problémy. „Nakonec ale sluníčko vylezlo přesně, kdy jsme potřebovali, za což jsme byli rádi.“  

Při rozhovoru se něco o svém klipu dozvěděl i samotný Jirka Mádl. Moderátor Ondra Urban ho upozornil na to, že jeden z herců v klipu, mladý kluk sedící na začátku videa na ohradě, je nejen herec, ale i zpěvák vystupující pod pseudonymem Daniell, jehož song Aim jsme nedávno nasazovali do éteru.

 

S uvedením spotu doznal změny známý slogan pivovaru Bernard Svět se zbláznil, držte se… Výměnou jediného písmenka – na Svět se zbláznil, držme se… – dostal jiný význam. „V minulosti jsme poukazovali na různé absurdity a vzkazovali jsme lidem, ať se drží. Jenže teď už svět v mnoha ohledech doslova zešílel, a tím nemyslím jen důsledky epidemické situace. Je třeba se tomu postavit, pozitivně, společně. Proto změna z držte se na držme se,“ popisuje Stanislav Bernard.

 

 

Zdroj: bernard.cz

Články, které by tě mohly zajímat