Právě vysíláme

Hrůzný zážitek: Leoše Mareše pokousal pes

28. března 2022 12:10
Hrůzný zážitek: Leoše Mareše pokousal pes

Leoš Mareš skončil po víkendu pokousaný od psa. Ten se při venčení vrhl na jeho buldočka Mannyho a moderátor, aby ho ochránil, strčil cizímu zvířeti ruce do tlamy. Naštěstí se incident obešel bez větších zranění.

O nepříjemný zážitek se Leoš Mareš podělil se svými posluchači v pondělí Ranní show. „Byla to strašná bitva. Cizí pes na našeho chudáka vlítnul, náš pes se bránil,“ popisoval situaci moderátor. Na bitvu se nemohl dívat, navíc měl strach o svého buldočka, proto se mezi zvířata vrhl. „Pokusil jsem se je odtrhnout. Viděl jsem toho cizího psa, jak je zakouslý do Manníka. Strčil jsem mu obě ruce do tlamy, rozevíral jsem mu čelist jak krokodýlovi.“

Jak Mareš sám ví, při podobných situacích je nejlepší se mezi psy nepouštět. Zareagoval však instinktivně. „Sršela mi krev z obou rukou. Jel jsem do nemocnice na tetanovku,“ dodal s tím, že mu lékaři prozradili, že v Česku oficiálně vzteklina není, proto se ani nevyžaduje přeočkování zvířat.

Z incidentu nebyla příliš nadšená Marešova manželka Monika, s nímž má osmnáctidenní dceru Alex. „Říkala mi: ‚Ty jsi blbec. Když se psi perou, jsou v amoku a nikdy nesmíš mezi ně strčit ruce. Kdyby to byl větší pes, přetrhal by ti šlachy.‘“ Zároveň mu však poradila, jak se v podobné situaci příště zachovat. „Musí se udělat to, že vezmeš psa za obojek, zkroutíš ho, zvedneš a on se začne škrtit a pustí,“ popsal moderátor Evropy 2.

Články, které by tě mohly zajímat