Právě vysíláme

Hudba, kino a sport pro celou rodinu – startuje letní festival ČEZfest!

23. května 2024 14:17
Hudba, kino a sport pro celou rodinu – startuje letní festival ČEZfest!

Potkejte se s Jágrem, odpočiňte si u Amélie z Montmartru, tančete s Tatabojs nebo změřte rychlost svého odpalu už od 30. května!

V květnu startuje rodinný festival ČEZfest, který zve na skvělou českou hudbu, filmové projekce a nabízí letos nově i pestré sportovní vyžití. Festival navštíví města Plzeň, Chomutov, Hradec Králové, Třebíč, Hodonín a České Budějovice. Na třídenních akcích můžete ulovit podpis Jaromíra Jágra nebo Lucie Výborné, vyzkoušíte poměřit s ostatními své síly v košíkové, florbalu nebo ušlapat kilometry pro dobrou věc na akci Oranžové kolo. Užijete si skvělé koncerty Tatabojs, Ewy Farne, MIG 21, Anety Langerové, Tomáše Kluse nebo Monkey Business či Mňágy a Žďorp. Kapely z regionů se mohou předvést v soutěži Zapínač! Festival je pro všechny zdarma díky generálnímu partnerovi Skupině ČEZ.

Na tradici putovních kulturních akcí, které projíždí během letních měsíců Českem, navazuje letos pod novým názvem ČEZfest série třídenních akcí pro celou rodinu. Do šesti regionů přiveze skvělou českou hudbu, filmové projekce a nově i celou řadu sportovních aktivit pro děti i dospělé. Především mladým hudebníkům z regionů pak dává možnost představit svůj um v soutěži Zapínač!

Festivalem chceme podpořit aktivní trávení volného času v regionech. Trochu zpestřit zajímavou kulturně-sportovní akcí život ve městech, kde třeba není během letní sezóny tolik možností. Letos jedeme s heslem Zapni s námi své město, ale také svaly, protože máme pro děti a dospělé navíc sportovní program. Těšíme se, že si všichni ty tři dny s námi užijí,” zve na festival organizátor Robin Fritzen.

 

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na rodinnou atmosféru plnou příjemných zážitků, dobrého jídla i pití. Čtvrteční letní kina se odehrají ve spolupráci s Karlovarským filmovým festivalem – návštěvníci si budou moci odpočinout u slavných filmů pod letní oblohou. Naopak sportovní soboty přinesou trochu adrenalinu – ranní běh, dopolední i odpolední turnaje v basketu a florbale. Kdo bude chtít, může změřit rychlost svého odpalu na baseballovém odpališti. Do sportovních aktivit se zapojí také regionální sportovní kluby, které připraví mnoho dalších aktivit.

Pro děti bude v rámci festivalu připravena LEGO zóna. Všichni si budou moci zašlapat na charitativním oranžovém kole Nadace ČEZ či vyzkoušet sportovní aktivity pro děti pod vedením sportovního partnera Decathlon.

Tradičním vrcholem všech akcí jsou skvělé hudební koncerty českých kapel, zpěváků a zpěvaček. Letos se do festivalu zapojili Tatabojs, Ewa Farna, MIG 21, Aneta Langerová, Tomáš Klus, Monkey Business, Sebastian, Xindl X či Mňága a Žďorp.

Novinkou je soutěž Zapínač pro začínající regionální kapely. „Vítězové regionálních kol získají poukaz na nákup hudebního vybavení a budou si moci zahrát na pódiu vedle zavedených hvězd. Ale vítěz republikového kola má možnost vyhrát i nějaký čas v nahrávacím studiu nebo smlouvu s promotérem, takže zveme všechny odvážlivce, ať se zapojí,” komentuje soutěž Robin Fritzen. Více informací o soutěži najdete na: cezfest.cz.

Články, které by tě mohly zajímat