Právě vysíláme

Hudební ceny Evropy 2 ovládli Mirai, největším překvapením se stal Remme  

24. února 2022 11:22
Hudební ceny Evropy 2 ovládli Mirai, největším překvapením se stal Remme  

Evropa 2 ve speciálním vysílání vyhlásila výsledky výročních Hudebních cen za rok 2021. Kategorii Domácí kapela počtvrté ovládla skupina Mirai, navíc se letos stala absolutním vítězem.

Sošku za Domácí zpěvačku si opět odnesla Lenny. Cenu v kategorii Zahraniční objev si přišel převzít do rádia osobně nizozemský zpěvák Remme. Po dvou trofejích získali Ed Sheeran (Zahraniční zpěvák a Zahraniční song) a Imagine Dragons (Zahraniční kapela a Nejstreamovanější song Youradio). Během předávání přímo ve studiu Evropy 2 živě zazpívali Lenny, Mirai, Ben Cristovao, Timmy White a zmiňovaný Remme.

Výroční Hudební ceny Evropy 2

Na magické datum v úterý 22. února 2022 vyhlásila Evropa 2 výsledky jubilejního 10. ročníku Hudebních cen. I letos se akce nesla ve znamení hvězdných hostů a proběhla tradičně v prostorách rádia. Přímo ve vysílání Evropy 2 posluchače provázela odpolednem oblíbená dvojice Petr Říbal a Ondra Urban, live streamem na facebooku pak Katka Říhová. Rozhovory s vítězi a dalšími zajímavými hosty vedl na webu Bob Švarc. Zákulisí bylo možné rovněž sledovat na instagramu a nově také na TikToku Evropy 2. „Vítěze ve 14 kategoriích vybrali ti nejpovolanější, posluchači a hudební fanoušci na webu. Jedinou výjimkou byly speciální kategorie Zahraniční objev roku, o níž rozhodla odborná porota složená z hudebních dramaturgů, a Nejstreamovanější song v aplikaci Youradio,“ uvádí Martina Říhová, výkonná ředitelka společnosti Active Radio (vlastnící mj. Evropu 2).

 

Letošní originální trofeje opět navrhl designer Lukáš Rejmont. Jde o ideu rozezněné komorní ladičky, ze které přecházejí vibrace tónu do podstavce ze skla. Komorní ladička připomíná římskou číslici 2 (||). Ručně je pak vyrobili ve sklářském studiu Martina Štefánka.

Kdo získal originální skleněné trofeje?

První kategorii Domácí zpěvačka vyhlásil Jan Kraus. Již popáté za sebou se jí stala Lenny, ta rovnou živě do éteru zazpívala nový song Lithium.

 

Z mateřské dovolené si odskočilo na Hudební ceny Evropy 2 vtipné trio 3v1Nikol Leitgeb, Veronika Arichteva a Martina Pártlová, aby společně přečetly jméno Domácího zpěváka. Timmy White obhájil loňské vítězství v této kategorii.

 

Zahraniční zpěvačku Adele vyhlásil Ondra Vodný.

Kategorii Domácí objev, jež odhaluje budoucí talenty, vyhrál tentokrát Sofian Medjmedj.

Vítěze kategorie Zahraničního zpěváka Eda Sheerana prozradili společně Lucka Bechynková a Jakub Kotek.

Mirai vyhráli Domácí kapelu již počtvrté, do éteru živě zahráli skladbu Vedle Tebe usínám. Cenu jim předali Richard Genzer a Michal Suchánek.

 

Dvojka bavičů ještě přečetla jméno Zahraniční kapely – Imagine Dragons.

 

Jako další do studia dorazili olympijští medailisté Lukáš Krpálek a Vavřinec Hradilek s obálkou se jménem Domácího songu, kterým se stala pohodička Reason z dílny Paulie Garanda a Milana Andrého.

 

Petr „Nasty“ Cerha a Vojta „Vojtaano“ ZáveskýBrzdy Evropy 2 aneb Jakoby show přinesli obálku se jménem nejlepšího Zahraničního songu. Tím posluchači zvolili song Bad Habits od Eda Sheerana.

 

Z rukou Vojty Kotka převzal sošku pro Domácího DJe Roxtar.

 

Zahraničního DJ Alana Walkera vyhlásil moderátor prestižní hitparády Evropa 2 Music Chart Bob Švarc.

 

Zorka Hejdová dorazila s obálkou s výsledky kategorie Nejstreamovanější song Youradio, vítězem se stal hit Follow You skupiny Imagine Dragons.

 

Frontman kapely Chinaski Michal Malátný předal cenu vítězi kategorie Domácí album Benu Cristovaovi za album Jen tak. Ten hned naživo zahrál novinku Posílám Ti lásku.

 

Prozradit jméno vítěze kategorie Domácí rap Marpa dorazili moderátoři Rap ateliéru On-Air Jindra Ekl a Randy Cøld.

Slavnostní vyhlášení si nenechala ujít ani legendární moderátorská dvojice Leoš Mareš a Patrik Hezucký, aby vyhlásila vítěze hned dvou kategorií. Nejprve předala cenu Domácí videoklip Ewě Farne za skladbu Tělo.

 

Následně ještě oznámila vítěze speciální kategorie Zahraniční objev nizozemského zpěváka Remmeho, ten si k velkému překvapení všech přijel osobně převzít sošku. A když už byl ve studiu Evropy 2, tak rovnou do vysílání naživo zahrál song Ghosts.

 

Absolutním vítězem s nejvíce hlasy od fanoušků se stala kapela Mirai.

 

Speciál s Hudebními cenami Evropy 2 najdete tady

 

Články, které by tě mohly zajímat