Právě vysíláme

Hudební ceny Evropy 2 za rok 2019

Je to tady!

Kdo stane na stupíncích vítězů osmého ročníku Hudebních cen Evropy 2 pro rok 2019? Poslouchejte nás v éteru, sledujte na sociálních sítích a on-line reportáž si můžete přečíst přímo tady.

15:00 Tomáš Zástěra a Zorka Hejdová zahajují letošní Hudební ceny Evropy 2 songem loňského vítěze čestného ocenění Legendary Act The Rasmus Sail Away.

15:10 Vyhlásit první kategorii Zpěvák roku CZ/SK přichází do studia Sharlota. Cenu vítěze si přichází přebrat Sebastian! Gratulujeme!!! Sebastian a jeho kapela ve studiu naživo hrají svůj Náš svět.

 

 

15:20 Kategorii Zahraniční zpěvák roku přichází vyhlásit Pavel Cejnar. Nejvíc u vás zabodoval Ed Sheeran. Ede, zdravíme!

15:25 Vojta Dyk přichází s obálkou ukrývající jméno vítězné domácí zpěvačky. Chvíle napětí střídají ovace, když do studia vchází Lenny! Její song naživo Figure It Out všechny ve studiu hezky rozněžní. Lenny, gratulujeme!

 

 

15:35 Písničkář Pokáč, který se včera vrátil ze svého australského turné, přichází do studia vyhlásit vítězku kategorie Zahraniční zpěvačka roku. Miley Cyrus, je to doma!

 

15:45 Na řadu přichází kategorie Divoká karta Evropy 2. V této kategorii jste nehlasovali, v té vybíraly vítěze hudební manažerky Evropy 2 a vyhlásit ji přichází zástupce České mincovny Jaroslav Černý. S radostí oznamujeme, že držitel Divoké karty Evropy 2 za rok 2019 je James Harries! James za námi do studia bohužel dorazit nemohl, jelikož je momentálně na turné k albu Superstition, ale spojení jsme navázali alespoň přes telefon.

 

15:55 Na řadu přichází rychlá rekapitulace minulého ročníku Hudebních cen Evropy 2 za rok 2018 a pak už do studia přichází Tomáš Klus. Tomáš přináší obálku se jménem vítěze kategorie Domácí videoklip roku. A koho jste svými hlasy poslali na stupínek vítěze? Gratulujeme skupině Rybičky 48 a jejich klipu Biolid (ve kterém si mimochodem zahrál i přítomný vyhlašující Tomáš Klus).

 

 

16:15 Kategorii Domácí song roku vyhlašuje ve studiu Marpo! Nám nezbývá než stejně jako vloni pogratulovat skupině Mirai, tentokrát k songu Øtchi, a vychutnat si jejich bezchybné vystoupení. Bravo!

 

 

16:30 Kategorii Zahraniční song roku vyhlašuje Tomášova máma. Po drobných zádrhelích je obálka slavnostně nalezena, vylovena z kabelky a jméno přelouskáno. Tones And I a Dance Monkey!

16:40 Na řadě je Domácí kapela roku. Tuto kategorii přichází vyhlásit parta z Ranní showLeoš Mareš a Patrik Hezucký. Velké gratulace a taky díky za skvělé vystoupení ve studiu míří skupině Chinaski! Jen tak dál, kluci.

 

 

16:55 Vzápětí následuje kategorie Nejlepší zahraniční kapela roku. Vyhlašovací sestava zůstává stejná a jméno vítěze… suverénně Imagine Dragons!

17:00 A jsme zpátky na domácí půdě. Jaké album vás z domácí produkce v roce 2019 nejvíce oslovilo? Adam Mišík přichází vyhlásit vítěze a… jsou to Mirai podruhé a jejich album Arigatō. Děkujeme! A jako třešničku na dortu kluci do éteru vypouští svůj úplně nový, ještě nezveřejněný singl Jahoda.

 

17:10 A je tu kategorie Nejstreamovanější song Youradio! Jakou skladbu jste si na téhle streamovací službě pouštěli nejvíc? Petr Říbal a Ondra Urban jsou tu s obálkou a oznamují jasného vítěze – duo ve složení Ed Sheeran a Justin Bieber a jejich hit I Don’t Care.

17:20 Jak předeslala Zorka Hejdová, na řadě je velmi zajímavá kategorie, která nám napoví mnohé o budoucích talentech. Komu jste udělili ocenění Objev roku? Jméno vítěze přichází vyhlásit a cenu předat Ondřej Bank, patron Skiareálu Špindlerův Mlýn, bývalý reprezentant v alpském lyžování a člen týmu Ester Ledecké. Křišťálovou plastiku po zásluze získává Marcell! Díky za super živé vystoupení a gratulujeme!

 

 

17:35 Konec romantiky, přichází 3v1! Veronika Arichteva, Martina Pártlová a Nikol Štíbrová přichází vyhlásit vítězného Domácího DJ. A tím není nikdo jiný než Michael Burian. Michaeli, léta praxe ti neubírají na umu a tvým trackům na zvuku. Naopak!

 

 

17:45 Letošní Hudební ceny Evropy 2 za rok 2019 uzavírá kategorie Nejlepšího zahraničního DJ roku. Holky 3v1 jednohlasně vyhlašují Aviciiho!

 

Vítězové Hudebních cen Evropy 2 pro rok 2019

 

Na seznam všech nominovaných se můžete podívat tady!

 

Letošní trofej Hudebních cen Evropy 2 je křišťálová plastika v podobě podstavce pro komorní hudební ladičku, kterou má na svědomí umělec Lukáš Rejmont. Kromě dalších úspěchů se Lukáš stal například pravidelným designérem cen, které jsou udělovány nejlepším designérům na Prague Design Weeku (právě tam bude k vidění i křišťálová hudební cena Evropy 2). Křišťálová plastika byla vyrobena ve sklárně Martina Štefánka.

 

Foto: Jarda Janda a Sylva Louthanová

Michaela KaravarakisMichaela Karavarakis27. ledna 2020 0:15