Právě vysíláme

Jak ideálně pečovat o karoserii vašeho auta?

16. října 2019 11:12
Jak ideálně pečovat o karoserii vašeho auta?

Na karoserii auta má vliv mnoho nepříznivých faktorů: déšť, zima, mrazy a další věci. Obzvlášť teď, s nastupujícím podzimem, dostávají auta pořádně zabrat…

A jak to udělat tak, aby vůz zůstal nepoškozený a zářivý? Nejlepší je vykašlat se na klasickou myčku a vyčistit auto ručně. Auto by se nemělo mýt hned po jízdě, nebo na přímém slunci. Čistící prostředky by totiž mohly reagovat s teplem z motoru a zanechat na karoserii fleky.

Před mytím saponáty z auta dostaňte všechny hrubé nečistoty, které  by se při čištění prostředky po vozu jen rozmazávaly. Při ručním mytí rozhodně nepoužívejte houbu, ta totiž může způsobit mikroškrábance. Lepší volbou jsou šetrné rukavice. K mytí se také hodí vhodný autošampon.

Po samotném mytí auto rozhodně nenechávejte uschnout na vzduchu, na laku by pak byly vidět  mapy a zaschlé kapky vody. K usušení jsou ideální utěrky z mikrovláken. Posléze také nezapomeňte auto naleštit a navoskovat. Pokud to s péčí o karoserii svého auta myslíte vážně, je lepší si na všechno pořídit specializované prostředky.

Drobné oděrky, či škrábance, na které můžete na autu narazit, zvládnete bez zásahu servisu. Na trhu existuje mnoho sad na odstraňování rýh.

Projekt Dopravní jednička je realizován za přispění finančních prostředků z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů

Články, které by tě mohly zajímat