Právě vysíláme

Třetí Summer Camp Evropy 2

Hlásíme se vám ze třetího ročníku dětského tábora – Summer Campu Evropy 2!

Třetí Summer Camp Evropy 2

Hlásíme se vám ze třetího ročníku dětského tábora Summer Campu Evropy 2!

Den první – neděle

Neděle byla ve znamení vybalování a seznamování se. Od hlavního táborového vedoucího Tomáše Zástěry jsme se dozvěděli, co nás tady další týden čeká a zvládli jsme i první táborák! 👇😋

 

Den druhý – pondělí

Druhý den je za námi! ⛺️ Táborníci měli velmi nabitý program! 💥 Diskotéka na Summer Campu Evropy 2! O Večer na maXXimum se postarali Ondra Urban a Petr Říbal a rozjel to i hlavní táborový vedoucí. Byla to taková party, že se dětem nechtělo jít spát. Zavelet musel vedoucí tábora Tomáš Zástěra jinak by se moderátoři podepisovali ještě teď.

 

Kromě toho si děti vyzkoušely kurz první pomoci, vybrali nejlepší táborovou vlajku a pokřik (vyhrál tým Zástěrky) a vyzkoušely si základy latinskoamerických tanců.

 

Den třetí – úterý

Druhý den Summer Campu byl nabitý už od rána! 💥 Děti si užily výlet do Prachovských skal a zdolaly mnoho schodů! ⛰ Odpoledne se na workshopu Danceway naučily taneční choreografie ve stylu street dance a hip-hop!

 

Večer dětem u ohně zahrál velmi očekávaný Pokáč, na kterého se děti velmi těšily. Honza Pokorný alias Pokáč zahrál všechny své hity a dokonce si s dětmi společně zahrál singl Kočka.

 

Den čtvrtý – středa

Ve středu odstartoval program olympiádou. Děti soutěžily hned v několika disciplínách od běhu přes střelbu až po hod kladivem. Nabyté zkušenosti následně uplatnily v odpoledne, kdy je čekala kanadsko-finská stezka. Do ní se všichni s vervou pustili a o vítězích jednotlivých kategorií tak rozhodovaly pouhé desetiny sekundy. 🏆

 

Během dne děti navštívili díky BESIPu policisté, kteří s nimi probrali nejen zásady bezpečnosti, ale poučili je také o sociálních sítích a nebezpečí, jež na nich číhá. V závěru zajímavé přednášky si mohly vyzkoušet policejní vestu a další pomůcky. Večer pak proběhl ve znamení volného programu. Děti se bavily fotbalem, stolním fotbálkem a dalšími hrami, než unavené a spokojené ulehly do svých táborových postelí.

 

Den pátý – čtvrtek

Čtvrtek měly děti opravdu nabitý. Hned dopoledne je čekal workshop s hudební školou VIP4YOU, která s sebou přivezla muzikanta Lásku. Ten si s táborníky střihl nejen několik songů, ale vymyslel spolu s nimi i jejich vlastní písničku, kterou zazpívají v živém vysílání Evropy 2 už v pátek!

 

Odpoledne proběhlo vyhlášení středeční olympiády a kanadsko-finské stezky, a poté už do kempu zavítala zprávařka Lucie Bechynková, která si s sebou přivezla korálky. Každé z dětí si pro sebe navléklo náramek, několik z nich pak dokonce stihlo jeden přichystat jako dárek pro svou přítelkyni, maminku, sestru, brášku a další členy rodiny.

Večer to pak v kempu rozjel Ondra Vodný. Nejdříve děti naučil něco o DJingu a posléze to spolu rozjeli na party! Po desáté hodině vedoucí děti překvapily stezkou odvahy, za kterou obdržely tři evropáky. Ty budou moci v pátek směnit na „tržišti“.

 

Den šestý – pátek

Šestý den na táboře si děti vyzkoušely, jaké je to být moderátorem. Ještě předtím se ale poučily díky Člověku v tísni o nebezpečí na sociálních sítích a fake news. Ve dvanáct hodin pak už přijeli Lucka Bechynková a Pavel Cejnar, kteří odstartovali vysílání přímo z tábora. Během něj se představily jednotlivé oddíly, které si pro posluchače připravily vlastní zprávy.

 

O největší rozruch v táboře se postaral příjezd Leoše Mareše, kterého děti vyhlížely už od samotného rána. Moderátor rozděl několik desítek autogramů a fotek, s táborníky si pak zahrál také několik her včetně stolního fotbálku a ping-pongu. Krátce po čtvrté hodině odpoledne ho pak mohli slyšet posluchači také v éteru. Vedle Leoše Mareše usedli za mikrofon také vedoucí tábora Tomáš Zástěra a Katka Říhová, která se po mateřské dovolené vrací od září do vysílání.

Večer pak děti dostaly možnost znásobit své evropáky, které získávaly za výhry v soutěžích či za táborovou službu, ve hrách u svých vedoucích. Za ně si pak nakoupily sladkosti a další drobnosti.

 

Den sedmý – sobota

Sobota proběhla ve znamení loučení. Děti si po snídali sbalily věci, uklidily stany a pak už jen čekaly na finální rozloučení. Hlavní slovo si opět vzal vedoucí Tomáš Zástěra, který všem poděkoval za účast a skvělé zážitky. Čekání na autobus si pak táborníci zkrátili tancem na písně YMCA a Moskau, která letos platila za hlavní táborovou!

 

Podívejte se na další fotky!

Redakce Evropa 2Redakce Evropa 216. srpna 2021 5:59