Právě vysíláme

Kam vyrazit? Na koncerty Leoše Mareše a Bena Cristovao nebo noční prohlídky zámků a zoo

15. července 2021 10:00
Kam vyrazit? Na koncerty Leoše Mareše a Bena Cristovao nebo noční prohlídky zámků a zoo

Kam vyrazit ve dnech od čtvrtka 15. července 2021 až do středy 21. července 2021?

Ben Cristovao, 16. července (Znojmo)

Letní maloformátový koncertní seriál Hudba na vinicích propojuje nejlepší tuzemskou hudební a vinařskou scénu v malebných lokalitách českých a moravských vinařství. V rámci něj se už v pátek představí ve Znojmě Ben Cristovao, který odpálí svou show ve Vinařství Lahofer. Další informace najdete zde.

 

Street Floorball League, 17. července (Brno)

Street Floorball League je tady! V sobotu 17. července 2021 zavítá tato oblíbená letní florbalová série do Brna. Kromě florbalu na dvou speciálně upravených hřištích se můžete těšit i na bohatý doprovodný program, v jehož rámci budou připraveny soutěže o hodnotné ceny. Přijďte si užít jedinečnou atmosféru plnou florbalu na náměstí Svobody v Brně. Více informací najdete na stránkách streetfloorball.cz.

 

Leoš Mareš, 17. července (Litomyšl)

Moderátor Evropy 2 Leoš Mareš zavítá v sobotu se svými Starými Peckami do Litomyšle. Na Zámeckém návrší odehraje spolu s hosty Patrikem Hezuckým, Katkou Říhovou, Pavlem Calltou, Standou Hložkem a legendárními Queenie show, kterou si budou návštěvníci dlouho pamatovat. Další informace najdete zde.

 

Koncert Anny K., 20. července (Stezka korunami stromů Lipno)

Česká zpěvačka, textařka a majitelka několika Cen Anděl Anna K. zahraje své známé a oblíbené písně v atmosféře šumavského lesa a vrcholků stromů. Už 20. července od 20:00 hodin se koncert odehraje přímo na vyhlídkové věži Stezky korunami stromů Lipno. Ta má v den konání otevřeno až do 23:00 hodin. Poslední jízda lanovky je až ve 23:15 hodin.

 

Rodinná výstava – Jiří Šalamoun: Kdo neviděl, neuvěří, to mně věřte!, celé léto (Museum Kampa)

Museum Kampa zve na výstavu legendárního ilustrátora Jiřího Šalamouna, který se do povědomí několika generací zapsal především jako autor výtvarné podoby Maxipsa Fíka. Ten se v posledních čtyřiceti letech stal doslova národním hrdinou a v Museu je mu věnována podstatná část expozice. Více se dozvíte na oficiálních stránkách muzea.

 

Noční prohlídky zámku Mikulov, celé prázdniny (Mikulov)

Stejně jako v loňském roce se i letos na zámku Mikulov konají noční kostýmované prohlídky. Na deseti zastaveních se návštěvníci seznámí s historií zámku i s jeho legendárními pověstmi. Hrané scény je doslova pohltí a vtáhnou do děje. Vstupné pro dospělého je 200 Kč, pro děti a seniory nad 65 let pak o polovinu méně.

 

ZOO Ostrava, celé prázdniny

Během letních prázdnin probíhají v ostravské zoo večerní komentované prohlídky. Máte tak možnost zažít, co se děje v zoo po zavírací době a jak se chovají zvířata po setmění. Pohyb po areálu zoo je možný pouze s průvodcem. Prohlídka trvá dvě až tři hodiny. Z důvodu omezené kapacity je nutná rezervace předem prostřednictvím rezervačního systému. Dobře se bavte…

 

Noc na hradě Hukvaldy, celé prázdniny

Zažijte jedinečnou noc na třetí největší hradní zřícenině v České republice. Čeká vás neopakovatelný zážitek, nocování v historickém jádru pod širým nebem, v bývalém vězení nebo dělové baště. Na programu je například výpravná komentovaná prohlídka či hradní opékání špekáčku při západu slunce. Dobře se bavte…

 

Stezka pohádkovým sklepením Staré hrady, celé prázdniny (Libáň)

Hrad a zámek Staré Hrady v Českém ráji – jižně od Jičína u obce Libáň má pro vás novinku. Připravena je originální zábavně naučná cesta pohádkovým sklepením. Provádět vás budou opravdové živé pohádkové bytosti. A mimo jiné můžete navštívit Zámecké pohádkové sklepení s obry, vodníky, čertíky a draky. To je Hrad a zámek Staré Hrady v Českém ráji.

Články, které by tě mohly zajímat