Právě vysíláme

Kam vyrazit: V Brně se rozloučí s prázdninami, Marpo zahraje v Ledárnách Braník

26. srpna 2021 10:00
Kam vyrazit: V Brně se rozloučí s prázdninami, Marpo zahraje v Ledárnách Braník

Kam vyrazit ve dnech od čtvrtka 26. srpna 2021 až do středy 1. září 2021?

Festival na ulici, 20. až 28. srpna (Plzeň)

Multižánrový festival v ulicích Plzně odstartoval už v pátek 20. srpna 2021. V programu má toho ale spoustu i v následujících dnech. Do města dorazí Děda Mládek Illegal Band, Xavier Baumaxa nebo DJ Flux, který ovládne Riversound Stage v sobotu od sedmi večer. Kromě muziky se návštěvníci mohou těšit i na zajímavý doprovodný program pro děti i dospělé.

Večerní komentovaná prohlídka zoo, 27. srpna (Ústí nad Labem)

Zoo v Ústí nad Labem svým návštěvníkům po celé léto nabízelo večerní komentované prohlídky. V pátek 27. srpna 2021 se uskuteční poslední noční návštěva, která odstartuje v 19:00 hodin. Ztichlá zoologická zahrada vám nabídne neopakovatelnou atmosféru.

 

Šumperský Majáles, 27. a 28. srpna (Šumperk)

Čtvrtý ročník Majálesu v Šumperku proběhne v pátek 27. srpna 2021 a v sobotu 28. srpna 2021 nově v prostoru Pavlínina dvora. Nenechte si ujít hlavní hvězdy akce – pro letošní rok to jsou Leoš Mareš a jeho DJ show, Separ, Viktor Sheen, Pokáč nebo Sharlotta. Podrobnější informace najdete na stránce: www.sumperskymajales.cz.

 

Marpo & Troublegang, 28. srpna (Ledárny Braník, Praha)

Už v sobotu 28. srpna 2021 dorazí do Ledáren Braník v rámci projektu Lucerna Music Bar Open-Air rapper Marpo. Během velkolepé show představí svým fanouškům nové album Backwoods Bred, které natáčel až ve Spojených státech amerických, konkrétně v Louisianě a Mississippi. Jako singly z ní už vydal tracky Bad Man, Sinner nebo V plamenech.

 

Neon Run Praha, 28. srpna (Praha)

Šestý ročník Neon Run je tady! Tato akce není tak moc o rychlosti, ale spíše o zážitkovém běhu skrz různé neuvěřitelné neonové zóny. A vy můžete být u toho. Neon Run je pětikilometrový zážitkový běh, do kterého se můžete zapojit i vy a to už v sobotu 28. srpna 2021 na Vypichu, u Letohrádku Hvězda. Více hledejte na stránce www.neonrun.cz/zavod-info/praha/o-zavodu.html.

 

Muzejní noc, 28. srpna (Ostrava)

V sobotu 28. srpna 2021 se uskuteční dvanáctý ročník kulturního festivalu Ostravská muzejní noc, tentokrát na téma Svět v obrazech. Společné zahájení se uskuteční v 17:30 hodin na Prokešově náměstí před budovou Nové radnice. Až do pozdních nočních hodin budou dveře otevřeny do 23 ostravských institucí a organizací, které se věnují kultuře, ale třeba i vzdělávání. Více informací hledejte na stránce www.ostravskamuzejninoc.cz.

 

Zámek Kynžvart – Kancléřova zmrzlina, do 28. srpna (Kynžvart)

Nevšední zážitek přinese návštěvníkům třetí díl tematických speciálních prohlídek s ochutnávkami na zámku Kynžvart. Tentokrát to bude na téma Kancléřova zmrzlina. Návštěvníci se seznámí se stolováním na knížecím dvoře v 18. a 19. století. A budete moci mimo jiné vidět pravý historický sorbetiér. Kancléřova zmrzlina je k mání na zámku Kynžvart až do soboty 28. srpna 2021. Více najdete na stránce www.zamek-kynzvart.cz.

 

Nebe plné letadel, 28. srpna (Ústí nad Labem)

Ústecké Nebe Plné Letadel 2021 je tady! Už v sobotu 28. srpna 2021 odpoledne se otevřou brány ústeckého letiště, které obsadí už tradiční letecký den. Těšte se na hvězdu české letecké akrobacie – Petra Kopfsteina, parašutistickou akrobacii a letku hendikepovaných pilotů – Sparow. Ukázku vrtulníků, historických letadel a letadel aeroklubu. Vstupné je zdarma. Více informací najdete na stránce www.usteckenebeplneletadel.cz nebo na Facebooku.

 

Respect Festival, 28. a 29. srpna (Praha)

V Praze proběhne již 24. ročník putovního festivalu, to je Respect Festival. Zóna tolerance plná hudby, rytmů, barev a chutí z celého světa je na programu o víkendu v sobotu 28. srpna 2021 a v neděli 29. srpna 2021. Rodinný ráz téhle akce zdůrazní bohatý dětský program, najdete tady i výtvarné instalace a rozhodně nebude chybět široká nabídka jídel z celého světa. Více najdete na stránce www.rachot.cz/respect-festival.

 

Auta na Náplavce, 26. až 29. srpna (Praha)

Letošní 4. ročník akce Auta na Náplavce probíhá v Praze ještě o tomto víkendu. Výstava se jako tradičně koná na obou březích Vltavy, na pražských náplavkách mezi Železničním a Palackého mostem. Těšit se můžete na auta 26 značek, včetně bohatého doprovodného programu. Akci Auta na Náplavce bude mít pod palcem moderátor Evropy 2 Bob Švarc. Více najdete na stránce www.auto.cz.

 

Rozloučení s prázdninami, 28. a 29. srpna (Koupaliště Riviéra, Brno)

Dva měsíce prázdnin utekly jako voda. Děti už za pár dnů usednou zpět do lavic, a tak se jim na brněnské Riviéře rozhodli tento čas trochu zpříjemnit. Poslední srpnový víkend tak na koupaliště dorazí zpěvák Pavel Callta, humorista Miloš Knor nebo oblíbený Michal Nesvadba. Na programu je také vystoupení tanečnice Veroniky Lálové, mažoretek Lassies Brno nebo Akvabel Tesla.

Články, které by tě mohly zajímat