Právě vysíláme

Kam vyrazit: Pálavské vinobraní či turné Arnošta „Arnyho“ Frauenberga

9. září 2021 10:00
Kam vyrazit: Pálavské vinobraní či turné Arnošta „Arnyho“ Frauenberga

Kam vyrazit ve dnech od čtvrtka 9. září 2021 do středy 15. září 2021?

Tanvaldské slavnosti, 10. až 12. září (Tanvald)

Už v pátek odstartují v Tanvaldu slavnosti, které se potáhnou až do neděle. Připravený je bohatý doprovodný program včetně country, taneční i rockové hudby, požární soutěže nebo jízdy ve vyhlídkovém vláčku. Návštěvníci se pak mohou těšit také na ohňostroj. V sobotu bude slavnosti moderovat David Jelínek.

 

Kurz domácí výroby sýrů, 11. září (Bučovice)

Zkoušeli jste si někdy vyrobit sýr? O víkendu budete mít příležitost! V Bučovicích nacházejících se nedaleko Brna proběhne v sobotu 11. září 2021 Kurz domácí výroby sýrů, v jehož rámci si budete moci vyrobit sýr dle své libosti. V ceně kurzu jsou suroviny pro výrobu, občerstvení, receptury na vyráběné produkty i hotové výrobky. Více najdete na www.facebook.com/vyrobasyrukurzy.

 

Trofeo Niké Jeseníky, 10. až 12. září (Praděd a okolí)

Podhorská jízda veteránů Trofeo Niké se po roční pauze opět vrací do Jeseníků. V okolí Pradědu bude od pátku 10. září 2021 do neděle 12. září 2021 rozdávat radost a unikátní zážitky posádka asi čtyřiceti historických vozidel vyrobených mezi lety 1912 až 1966. Ta absolvuje po vlastní ose celkem 250 kilometrů po moravskoslezských silnicích. Kde všude ji budete moci potkat najdete na www.trofeonike.cz.

 

Stand-up turné s show Arnošta „Arnyho“ Frauenberga

Stand-up komik, moderátor, herec a muzikant Arnošt „Arny“ Frauenberg, kterého můžete znát z pořadů Na stojáka, Comedy Club nebo Brzda Evropy 2 aneb Jakoby show, vyráží na tour se svojí show 50 na 50. V jeho stand-up comedy speciálu žádné téma není tabu, společenská i osobní témata komentuje zcela otevřeně. A kde ho můžete vidět?

  • Středa 15. září 2021: České Budějovice – Metropol (host: Jirka Jakima), vstupenky na www.metropolcb.cz
  • Čtvrtek 16. září 2021: Tábor – Garáž (host: Jarda Krušina), vstupenky na www.garagetabor.cz
  • Sobota 25. září 2021: Beroun – U Kropáčů (host: Nela Berg), vstupenky přímo v restauraci
  • Čtvrtek 30. září 2021: Lomnice nad Popelkou – Fajx G („Géčko“), vstupenky přímo v restauraci
  • Sobota 9. října 2021: Doksy – Hotel Grand, vstupenky přímo v hotelu
  • Pondělí 11. října 2021: Ústí nad Labem – Hraničář, vstupenky na www.hranicar-usti.cz
  • Sobota 30. října 2021: Nizozemsko – Amsterdam – Mike’s Badhuistheater, vstupenky na stránkách divadla

 

Letní parket Výrava, 11. září (u Hradce Králové)

Letní parket Výrava bude v sobotu zcela metalový. Fanouškům se totiž představí Škwor, Krucipüsk, Trautenberk, Walda Gang či Metanol. Festival odstartuje už v patnáct hodin, brány areálu se pak otevřou o hodinu dříve. Vstupenky si můžete zakoupit na portále TicketStream.

 

Špilberk žije!, 11. a 12. září (Brno)

Už podeváté se letos koná tradiční akce Špilberk žije! Muzeum města Brna při ní o víkendu – v sobotu 11. září 2021 a v neděli 12. září 2021 otevře celý hrad Špilberk. Kde se vzal brněnský drak nebo jak to bylo se zvoněním na Petrově? To se dozvíte už o tomto víkendu. Od 10:00 do 18:00 hodin bude připravený bohatý program pro celou rodinu, pohádky, soutěže, řemeslný jarmark a celohradní hra pro malé i velké. Více najdete na www.spilberk.cz.

 

95. narozeniny Zoo Plzeň, 11. září (Plzeň)

Plzeňská zoologická zahrada oslaví v sobotu 11. září 2021 95 let své existence a vy můžete být u toho. Nenechte si ujít velkolepou oslavu, která se uskuteční před přilehlým amfiteátrem i v samotné zahradě. V rámci programu bude nachystaná soutěžní stezka po zoo, výstava historických plakátů zoo, retrostánek a prodejní stánek nebo vodní bar. Od tučňáků povede spojovací koridor mezi areálem zoo a areálem oslavy! Více na www.zooplzen.cz.

 

Dny evropského dědictví, 11. září (Ratibořice)

„Příběh zámku a zámek příběhů“ – to jsou speciální prohlídky zámku s rozšířeným odborným výkladem zkušeného průvodce, pořádané v rámci Dnů evropského dědictví 2021 a Roku osvícenské šlechty v cyklu Po stopách šlechtických rodů – na zámku Ratibořice. Začátky prohlídek jsou v 16:00 a v 17:00 hodin. Podrobnější informace hledejte určitě na webu www.zamek-ratiborice.cz/cs.

 

Makové slavnosti na zámku Ploskovice, 11. září (okres Litoměřice)

Na zámku v Ploskovicích se uskuteční makové slavnosti. Tato gastro kulturní akce má v České republice dlouhodobou tradici a letos se uskuteční v sobotu 11. září 2021. Můžete se těšit na mák ve všech podobách, slané či sladké delikatesy, maková kosmetika, dokonce tady najdete i něco makového na sebe. Vše ve stáncích v zámeckých zahradách, tentokrát pod zámkem Ploskovice. Více na www.zamek-ploskovice.cz.

 

Ladronka Fest, 11. září (Praha)

Už v sobotu 11. září 2021 vás na Ladronce v Praze čeká největší festival volnočasových aktivit ve střední EvropěLadronka Fest. Cílem akce je představit pestré možnosti aktivního trávení volného času. Přijďte tak do parku Ladronka, užít si den plný sportu, hudby a tance, to vše zdarma! Navíc vystoupí Marcell a Peter Aristone. Podrobnější informace na www.ladronkafest.cz.

 

Hanácké slavnosti, 11. a 12. září (Prostějov)

Tradiční lidový jarmark s celodenním kulturním programem a přehlídkou hanáckých souborů – to jsou Prostějovské hanácké slavnosti, které proběhnou o víkendu – v sobotu 11. září 2021 a v neděli 12. září 2021. Největší folklorní slavnost ve městě nabídne folklorní soubory, cimbálové muziky, ale i kapely jiných žánrů a folklorní soubory z dalších etnografických oblastí. Podrobnější informace na www.prostejov.eu.

 

Pálavské vinobraní, 10. až 12. září (Mikulov)

74. ročník Pálavského vinobraní v Mikulově nabídne od pátku 10. září 2021 do neděle 12. září 2021 program plný hudebních hvězd, moravské víno ve všech podobách, folklór, dobové kejklíře, rytíře ve zbroji či sličné panny a především zábavu, ze které si vybere opravdu každý. Nenechte si ujít Pálavské vinobraní. Více informací najdete na www.palavske-vinobrani.cz.

 

Ostrava City Marathon, 12. září (Ostrava)

Běžecký festival v centru Ostravy. To je Ostrava City Marathon. Výbušná směs pohybu a dobré muziky je na programu v neděli 12. září 2021. Přijďte si užít Ostravu z běžecké perspektivy, přijďte si plnit své sny. Přijďte zafandit české maratonské špičce. V rámci festivalu budete moci běžet například maraton, půlmaraton, čtvrtmaraton, ale i štafetu čtveřic. Podrobnější informace na www.ostravacitymarathon.cz.

 

Bambi Fest Ostrava, 11. a 12. září (Ostrava)

Nenechte si ujít již 23. ročník přehlídky organizací a zájmových skupin, které pracují s dětmi a mládeží. Přijďte, zeptejte se skutečných vedoucích a vyberte dětem aktivitu, která je opravdu baví. Bambi Fest Ostrava 2021 o víkendu – v sobotu 11. září 2021 a v neděli 12. září 2021. Více o akci hledejte na www.ostrava.bambifest.cz.

 

Leháro Fest, 11. září (Plzeň)

V sobotu 11. září 2021 si od 12:00 hodin přijďte užít letní počasí se sklenkou dobrého vína nebo prosecca do letní festivalové zahrádky Leháro za parkovacím domem Rychtářka. Večer vás roztančí v příjemném areálu na břehu řeky Mže i kapela Moodshake. Více informací na www.leharofest.cz nebo na Facebooku.

Články, které by tě mohly zajímat