Právě vysíláme

Kapela CHINASKI bude hrát dnes živě v našem éteru! Nalaďte si nás od 18:00 hodin

23. dubna 2020 13:01
Kapela CHINASKI bude hrát dnes živě v našem éteru! Nalaďte si nás od 18:00 hodin

Ondra Urban a Petr Říbal přivítají v dnes ve svém drivu Večer na maXXimum speciální hosty. Do studia přijde kapela Chinaski.

V půlhodině vysílání od 18:00 do 18:30 hodin uslyšíte nejen rozhovor s kapelou, ale i několik songů, které kapela zahraje pro posluchače Evropy 2 naživo přímo ze studia.

Od soboty můžete navíc v éteru Evropy 2 slyšet i nový song Chinaski z aktuálního alba 11. Skladbu Kapradí napsal Michal Malátný jako povzdech nad tím, že naše děti a vnoučata budou mít zřejmě jiný svět než my. „Většina posluchačů si asi pomyslí, že tím reagujeme na situaci v životním prostředí a já s tím i tak trochu počítám. Slova: Zachraňte aspoň kapradí, pro ty, co nás tu nahradí – nosím v hlavě osm let, možná déle. Není to můj enviromentální zásek, zpívám, že je mi to líto,“ říká Michal Malátný, který se nedávno dočetl, že do dvaceti let zmizí například smrkové lesy. „Já přitom strávil velkou část dětství u babičky v Krkonoších a smrkový les s mechem je prostředí, které jsem vždycky miloval a miluju pořád. To všechno mě při psaní inspirovalo,“ doplňuje.

Video záznam ze studia si budete moci následně pustit na našem YouTube kanálu.

Články, které by tě mohly zajímat