Právě vysíláme

Hudební ceny Evropy 2 za rok 2023

Je to tady!

15:00

Rozjíždí se 12. Hudební ceny Evropy 2! Ve studiu už je připravené tradiční moderátorské duo Odpolední show, Tomáš Zástěra a Zorka Hejdová, které Vás živým přenosem provede v éteru. Na facebooku Evropy 2 poběží celou dobu, tedy od 15:00 do 18:00 hodin stream, kterým Vás provedou Petr Říbal a Ondra Urban, a fotky a videa uvidíte i na instagramu Evropy 2 a na tiktoku Evropy 2.


15:10

Kategorii Domácí kapela roku přichází vyhlásit moderátoři Petr Vágner a Miluška Bittnerová z našeho sesterského rádia Frekvence 1. Vítězem je kapela Mirai! Osobně na místě je Mirai Navrátil společně s kytaristou Tomášem Javůrkem, kteří nám ve studiu živě zahráli.

 

 

15: 20

Kategorii Zahraniční zpěvačka roku vyhlašují moderátoři Brzdy Evropy 2 aneb Jakoby show, Nasty, Arny a Vojtaano. Kategorii ovládla Taylor Swift!


15:30

Kategorii Domácí album roku přichází vyhlásit novinář a moderátor Honza Dědek. Kategorii vyhrává album Roadtrip z dílny Calina a Viktora Sheena. S Calinem se propojujeme telefonicky. Gratulujeme!

 

15:40

Kategorii Zahraniční kapela roku vyhlašuje herec a dabér Michal Holan a dabér a moderátor Evropy 2 Bob Švarc. Podobně jako u předchozí kategorie, vítěz vyhrál na plné čáře a je jím kapela Måneskin.

 

16:00

Na 1. místě v kategorii Nejstreamovanější song na YouRadio se umístil song Flowers od Miley Cyrus. V této kategorii se nehlasovalo, vyhrála skladba, která byla v loňském roce na streamovací platformě Youradio nejstreamovanější a nejlajkovanější. Kategorii vyhlásilo naše moderátorské duo Petr Říbal a Ondra Urban.

 

16:05

Kdo se stal nejlepší Domácí zpěvačkou roku? Tuto kategorii na plné čáře vyhrála Ewa Farna! Sošku přišli předat manželé Tatiana Dyková a Vojta Dyk. Děkujeme a gratulujeme!

 

 

16:20

Domácí song roku. Tuto kategorii přichází vyhlásit úspěšný hokejový brankář a několikanásobný mistr světa, Milan Hnilička. Na 1. místě v této kategorii se umístil song Brighter Day z autorské dílny Bena Cristovao a Sary James.

 

16:30

Kategorii Zahraniční song přichází do studia vyhlásit Fancy s Koťákem. Vítězem kategorie se stává song Gossip od kapely Måneskin a Toma Morella.

 

16:40

Kdo se stal vítězem v kategorii Domácí objev roku? Tuto kategorii přišel vyhlásit Zbyšek Jordák z Kia Czech. Elektrická Kia Niro EV je partnerem Hudebních cen Evropy 2 za rok 2023 a výherce této kategorie vyhrává mimo jiné zapůjčení tohoto vozu na týden. Vítězkou se stala Tea Sofia, která momentálně studuje ve Španělsku, tak jsme ji alespoň zatelefonovali.

 

16:50

Nejlepší Domácí videoklip přišli do studia vyhlásit herec Michal Suchánek a scénárista a režisér Petr Kolečko – moderátoři z našeho sesterského rádia Frekvence 1. A Ewa Farna dostává již druhou cenu! Tentokrát za videoklip k písni No a co.

 

17:05

Kategorii Domácí zpěvák přichází uvést a cenu předat další vynikající zpěvák Michal Hrůza. Nejvíce hlasů jste poslali Vojtěchu Dykovi, který nám ve studiu i naživo zazpíval a zahrál společně s klávesistou Janem Uvirou. Moc gratulujeme!

 

17:20

Náš kolega z rádia Petr Švancara přichází vyhlásit další kategorii, konkrétně Zahraničního zpěváka roku. Stává se jím Nico Santos!

 

17:25

Kdo vyhrál Zahraničního DJ roku? Pavel Cejnar a DJ pořadu Dance eXXtravaganza Evropy 2 Ondray (nebo – li Ondra Vodný) vyhlašují vítěze této kategorie, a tím se stává belgický DJ Lost Frequencies, se kterým jsme se spojili přes telefon. Gratulujeme!

 

17:40

A jdeme do Čech. Kategorii Domácího DJ přichází vyhlásit Leoš Mareš a Patrik Hezucký. Nejvíc hlasů jste už počtvrté poslali DJi Roxtarovi!

 

17:50

V kategorii Zahraniční objev jste nehlasovali Vy, naši posluchači, zahraniční objev jsme vybírali my. Jazzový kytarista Rudy Linka přichází vyhlásit polského umělce Tribbse. Gratulujeme!

 

18:00

A jsme ve finále! Poslední kategorii Domácí rapový umělec roku přichází vyhlásit moderátoři Rap ateliéru Randy Cøld a Jindra Ekl. Vítězem se stal Calin.

Rozhovory s vítězi

Mirai: Jak vznikal nahý vizuál na Mirai Summer Fest?

 

Ewa Farna: Bude třetí O2 arena?

 

Jazzový kytarista Rudy Linka: Alkohol je moje hobby

 

Petr Švancara: V Brně si koupím největší kožich a pojedu na koncert Leoše Mareše

 

Vojtěch Dyk: Tak trošku jsem zdědil publikum po Karlu Gottovi

 

Tribbs: S Benem Cristovao se z nás stali dobří kamarádi

 

Michal Hrůza: Na to, jak jsme malá země, jsou zde velké rozdíly v mentalitě lidí

 

Milan Hnilička: Zagorka a Gott byli v playlistu nároďáku nejoblíbenější

 

Roxtar: Všichni se chtějí dotýkat mé bundy! Klávesu DELETE mám na zadku

 

Petr Kolečko a Michal Suchánek: Na řešení životosprávy už jsme rezignovali

Sošky Hudebních cen Evropy 2

Trofeje pro Hudební ceny Evropy 2 za rok 2023 jsou opět, už popáté v řadě, navržené designérem Lukášem Rejmontem v Hořicích. Tentokrát je soška ve tvaru srdce a poukazuje na dnešní „instagramovou“ dobu, kde se virtuálně rozdává jedno srdce za druhým. Opět jde o ideu rozeznělé komorní ladičky, ze které přecházejí vibrace tónu do podstavce plastiky z křišťálu. Tvar komorní ladičky připomíná římskou číslici 2 (||). Sošky byly vyrobeny pomocí formy ve sklárně Martin Štefánek, kde sklářský výtvarník vytváří výjimečná skleněná, hutně tvarovaná umělecká díla.

 

Vítězové Hudebních cen Evropy 2 za rok 2023
















 

Redakce Evropa 2Redakce Evropa 21. ledna 2024 0:01