Právě vysíláme

Leoš Mareš cílem nepříjemného útoku. „Je nešťastný, dceru nechtěl,“ tvrdil dětem vysokoškolský pedagog

23. dubna 2022 11:17
Leoš Mareš cílem nepříjemného útoku. „Je nešťastný, dceru nechtěl,“ tvrdil dětem vysokoškolský pedagog

Leoš Mareš a jeho rodina se stali terčem útoku. Vysokoškolský pedagog Marek Pavlík má dětem na přednáškách na základních školách tvrdit, že je nešťastný z narození dcery Alex, kterou si podle Pavlíkových slov pořídil jen z lásky k manželce Monice. Moderátor Evropa 2 se vůči jeho slovům zásadně ohradil. Jsou nepravdivá.

Leoš Mareš je už šest týdnů šťastným trojnásobným tatínkem. Manželka Monika mu 10. března porodila dceru Alex a moderátor Evropy 2 se tak po dvou klucích dočkal vytoužené holčičky. Svůj instagram od jejího narození plní láskyplnými fotkami a stories. To, co se dozvěděl od matky jedné ze žaček základní školy v Besednici, ho tak velmi překvapilo a pobouřilo.

Vysokoškolský pedagog Marek Pavlík má na přednáškách po školách dětem tvrdit, jak je Mareš z narození dcery nešťastný, a že ji vlastně vůbec nechtěl. „Říká, že ji máte kvůli vaší ženě, kterou milujete. Líčil jim toho docela dost a pořád připomínal, že je to s vaším svolením,“ napsala moderátorovi matka dívky s tím, že Pavlík zároveň uváděl, že je Marešův příbuzný.

Aby si Mareš potvrdil, že nejde jen o smyšlený příběh, rozhodl se zavolat ředitelce tamní školy. Ta mu následně slova maminky potvrdila. Poté, co její zprávy zveřejnil na svém instagramu, se mu zároveň ozvalo několik dalších osob, které uvedly, že Pavlík na svých přednáškách příběh pravidelně opakuje a poškozuje tak moderátorovu pověst.

„Říkal, že jste spolu byli v nějaké hospodě nebo restauraci. A že je rozdíl mezi tím, jak se chováte před kamerami a fotoaparáty, a pak u piva řešíte, co si počnete a tak,“ doplnila maminka žačky.

Zda bude dotyčného Mareš žalovat, zatím není jasné. Jak ale sám moderátor Evropy 2 uvedl, skutková podstata trestného činu byla naplněna. Prozatím se jen rozhodl informovat své fanoušky, tvrzení Pavlíka totiž vůbec nejsou pravdivá a poškozují jeho osobu.

Zprávy sdílené Marešem zasáhly i mnoho známých osobností. Kolegyně moderátora z Evropy 2 Nikol Štíbrovou zaráží, že na přednáškách cizích lidí chybí kantor, který by držel nad celou akcí dohled. „To je minimálně na pár facek,“ okomentovala Eva Decastelo. Eva Burešová pak dodala, že na celé kauze mají velký podíl bulvární plátky. „Tyhle nesmysly píšou denně a s úsměvem jim to prochází. Pak si někteří lidé mohou myslet, že je to prostě naprosto v pořádku, mluvit nesmysly o známých lidech. Tohle by se opravdu mělo řešit!“

„Jde o velké nedorozumění,“ uvádí pedagog

Co všechny zaráží nejvíce, je to, že pomluvy vypustil do světa vysokoškolský pedagog. Marek Pavlík absolvoval Fakultu podnikohospodářskou na Vysoké škole ekonomické v Praze, pracoval v oddělení marketingu a komunikace ve společnosti Pražské vodovody a kanalizace, a. s., aktuálně pracuje jako obchodní ředitel poradenské a vzdělávací firmy M. C. Triton, spol. s. r. o. a vydal rovněž několik knih.

Na základních školách má přednášet na téma „Jak využít svůj potenciál“. Server Extra.cz se s Pavlíkem zkontaktoval a požádal ho o vyjádření k celé kauze. Uvedl, že jde o velké nedorozumění. „V rámci přednášky jsem popisoval střet reality s fikcí a mnoho lidí má slova pochopila tak, že je to realita, kterou popisuji, protože milují Leoše Mareše. Ode mě však bylo prezentováno, že je to fikce,“ uvedl pedagog. Dodal zároveň, že uznává, že nebylo vhodné do svých přednášek komponovat měsíční dítě.

Články, které by tě mohly zajímat