Právě vysíláme

Leoš Mareš i letos pomáhá. V rámci Dobrodne podpořil rodinu, které zničil požár dům

29. ledna 2024 17:00
Leoš Mareš i letos pomáhá. V rámci Dobrodne podpořil rodinu, které zničil požár dům

Ani letos Leoš Mareš nezapomněl na Dobroden, charitativní akci, kterou sám vymyslel. Za každého sledujícího na instagramu věnuje moderátor vždy 29. ledna jednu korunu na dobrou věc. Tentokrát peníze poputují rodině z Kamenného Újezdu, které zničil požár dům.

„Za každého svého followera jedna koruna na charitu.“ Takový je princip Dobrodne, který Leoš Mareš původně odstartoval na twitteru, následně ho ale přenesl na Instagram, kde má mnohem více sledujících. Jejich číslo s každým rokem roste, a tak roste i částka, kterou moderátor zasílá na dobročinné účely. Letos je to celkem 1 210 839 korun.

Tentokrát se Leoš rozhodl finančně pomoci rodině z Kamenného Újezdu, které se v sobotu 13. ledna obrátil život vzhůru nohama. Výbuch plynu zničil celý dům a napáchal škody ve výši zhruba osmi milionů korun. Pokud chcete mladé rodině také pomoci, můžete tak učinit zasíláním libovolné částky na transparentní účet 500500511/0300.

Jak sám moderátor Evropy 2 každý rok připomíná, nejde o výzvu. Do Dobrodne se každý může zapojit dobrovolně. „Já tenhle den miluju. Právě proto, že není o tlaku. Líbí se mi, že dnes je ten den, kdy si opravdu s lehkostí vybírám, komu přispěju,“ uvedla sledující Andrea, která zaslala téměř 24 tisíc na konto Leoparda v nouzi.

Minulý rok Leoš podpořil pětičlennou rodinu antropologa a archeologa Ladislava Šmejdy, který prohrál boj s těžkou nemocí. Na účet jim zaslal 1 190 999 korun.

Články, které by tě mohly zajímat