Právě vysíláme

Lucie Bechynková vydala knihu o největších zločinech světa, které vám nedají spát

25. srpna 2021 13:26
Lucie Bechynková vydala knihu o největších zločinech světa, které vám nedají spát

Zprávařka Evropy 2 Lucie Bechynková vydala prvotinu o největších zločinech světa! Spoluzakladatelka napínavého podcastu Opravdové zločiny, který získal cenu Podcast roku 2021, vás v knize vezme do nejtemnějších koutů lidské duše.

Záhadné, promyšlené, brutální, drzé… Nejslavnější zločiny v dějinách jsou jakékoli, jenom ne nudné. Výběr těch nejzajímavějších světových zločinů, co se kdy odehrály, doplňuje zasvěcený pohled kriminalisty, vězeňského dozorce i právničky. A jedním si můžete být naprosto jistí: tyhle případy vám nedají spát.

Jak sama Lucie přiznala, odjakživa si přála napsat knihu. „Když už jsem se vrhla na podcast a zpracovávala jsem všechny ty příběhy, říkala jsem si, že by bylo fajn, aby se k nim dostali třeba i lidé, co raději čtou než poslouchají a chtějí si na to, co jim někdo vypráví, sáhnout.“

 

Kniha obsahuje jen zahraniční zločiny, hlavně proto, že o českých zločinech už toho napsali jiní dost. „Přišlo mi proto zajímavější předat dál informace o tom, co se událo za našimi hranicemi,“ míní autorka pro kterou byly výzvou všechny případy.

„Každý ve vás něco zanechá. Nejhorší jsou zločiny páchané na dětech, nebo na lidech, kteří byli nespravedlivě odsouzeni. Ale bavilo mě zpracovávat téma bankovní loupeže, ve které fanoušci kultovního seriálu La Casa De Papel najdou spoustu podobností, u kterých se tvůrci dost možná inspirovali,“ popisuje Bechynková, která aktuálně s kolegyní Barborou Krčmovou dál točí podcast a chystá se na křest knížky. A tak nějak potichoučku si možná už ukládá kapitoly pro případné další pokračování knihy o zločincích. Sama s oblibou říká: „Zůstaňte na svobodě a naživu!“ 

Články, které by tě mohly zajímat