Právě vysíláme

Moderátor Evropy 2 Randy Cøld se představuje jako rapper, vydává album Amsterdam

23. července 2023 18:00
Moderátor Evropy 2 Randy Cøld se představuje jako rapper, vydává album Amsterdam

Moderátor Evropy 2 Randy Cøld, kterého můžete slýchávat každou středu po 20:00 hodině v Rap ateliéru, vydává své debutové album Amsterdam. Rapová nahrávka vznikala půl roku a jak Randy podotýká, nese se ve znamení „independent & authentic“.

„Hudba pro mě byla vždy number one, rapovat jsem ale nezkoušel. Amsterdam začal vznikat v listopadu 2022. Začal jsem tehdy psát první texty a nahrávat první dema sám doma,“ prozradil Randy Cøld, který byl v mládí hodně ovlivněný death metalem. „Tvořil jsem i takovou hudbu, často to ale záviselo na XY dalších lidech a pořád jsem na něco čekal. Uvědomil jsem si, že pokud to nezvládnu sám, už nikdy nic obsáhlejšího nevydám,“ vysvětluje moderátor.

Původně plánoval vydat EP o čtyřech až šesti skladbách. Nakonec ale vzniklo plnohodnotné album Amsterdam, které čítá celkem deset tracků. „Nahrál jsem ho doma v ložnici, o mix a master se postaral Fosco Alma,“ říká Randy Cøld.


„Je to můj první projekt, který definuje moje absolutní začátky v rapu. Plním si jím svůj malý sen,“
doplňuje s tím, že ke každé skladbě vyjde také videoklip. Všechny si Randy Cøld režíroval sám. Ostatně jde o odvětví, které ho už několik let živí. „V klipech si zahrály i moje dvě kamarádky a úspěšné modelky Natálie Kočendová a Krystyna PyszkováMiss Czech Republic,“ podotýká.

A co bude dál? „Netuším. Možná je to můj první a zároveň poslední projekt. Uvidíme!“


Randyho
můžete ve spojení s Jindrou Eklem poslouchat každou středu po dvacáté hodině na Evropě 2Rap ateliéru. Na oficiálním YouTube rádia zároveň najdete pod hlavičkou Behind The Instagram jeho rozhovory se známými osobnostmi české a slovenské scény.

Poslechni si celé album Amsterdam tady! 🎧

Články, které by tě mohly zajímat