Právě vysíláme

MOST! je v Česku fenoménem. Co na populární seriál říká PETR ŘÍBAL, který ze stejného města pochází?

29. ledna 2019 12:10
MOST! je v Česku fenoménem. Co na populární seriál říká PETR ŘÍBAL, který ze stejného města pochází?

O seriálu Most! jste už určitě slyšeli. Osmidílný projekt České televize se totiž v České republice těší velké oblibě!

Město na severu Čech s 66 tisíci obyvateli zažívá v těchto dnech pravděpodobně svou největší slávu. Česká televize o něm totiž natočila komediální seriál, jenž i díky ostřejšímu humoru nyní bourá žebříčky sledovanosti.

Ačkoliv si Most! rozhodně nebere servítky a s velkou nadsázkou se pouští do vážných témat, jako je rasismus, chudoba nebo homofobie, diváci seriál milují a u televize se náramně baví. Scénář díla Petra Kolečka a Jana Prušinovského dokonce neuráží ani skutečné obyvatele Mostu.

Ačkoliv město z ústeckého kraje není příliš velké, pochází z něj mnoho celebrit a lidí, kteří toho v životě hodně dokázali. V Mostu se například narodil i moderátor Evropy 2 Petr Říbal, který tam žil 26 let.

A právě Petra jsme se zeptali, co na oblíbený seriál říká a jak na své rodné město vzpomíná. „Moc se mi líbí přirovnání, že Most je Ostravou České republiky. Most, okolí, příroda, práce, to všechno se zvedá! Samotný seriál je samozřejmě potřeba brát s nadhledem… Jako život sám. V Mostu jsem prožil 26 let života, a protože tam mám rodiče a přátelé, rád se tam vracím. Těch 26 let bych neměnil,“ řekl Petr a dodal, že ve městě je seriál velmi populární a tamní obyvatelé se dokonce schází, aby ho sledovali společně. „Chystám se přímo do Severky, kde je teď určitě pořád narváno. Probíhá tam totiž hromadné sledování seriálu. Tu atmosféru musím zažít,“ smál se oblíbený moderátor pořadu Večer na maXXimum a na konec i on pronesl již ikonickou hlášku: „Dycky Most!“

Jak se seriál líbí vám? Napište nám do komentářů! 🙂

Konečně máme fotky z natáčení nového trháku Quentina Tarantina

Články, které by tě mohly zajímat